NRK Meny
Normal

Er det håp?

Det finnes mange hager som ser helt fortapt ut i dette landet. En av dem ligger på Sem utenfor Tønsberg og der bor Bente med to tenåringsbarn.

Hage på Sem ved Tønsberg
Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Familien kom fra et hjem med en flott hage, som de hadde jobbet fram over flere år. Derfor var det en tung nedtur å skulle begynne helt forfra igjen med den nye hagen. For den trenger virkelig hjelp.

Nett-tv: Norges styggeste hage?

Hage på Sem ved Tønsberg
Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

De nye eierne har allerede hogget ned busker og trær som hadde vokst vilt i mange år. Plenen er forsøkt klippet ned og det verste av ugress er luket bort. Men restene er et sørgelig syn. Det er ingen blomster å se, men usedvanlig mange mordersnegler.

Da kommer vi!

Det er mange som har ønsket seg hjelp fra Grønn glede gjennom de fem årene vi har vært på lufta.

I år har vi valgt denne snilebefengte hagen på Sem som vårt objekt. Målet er at vi gjennom denne sommeren skal bli kvitt store deler av snilebestanden. Dessuten skal det bli ny plen, en uteplass med peis og busker som gir skjerming mot naboer og utsikt som ikke er så pen. En port og en trapp har vi planlagt at snekker Ola skal ta seg av.

Dette er en ung og moderne familie, som bor i et bynært område. De trenger noe som er lettvint, men pent og som kler et helt vanlig hus fra beste Husbank-tid.

Hage på Sem ved Tønsberg
Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.