Hopp til innhold

Før og etter Grønn glede

Vi begynte med friskt mot i mai og har i ti uker jobbet med vår adopterte hage på Sem ved Tønsberg. Nå er vi ferdige og det meste ble slik vi hadde tenkt.

Nesten hele gjengen på plass for siste gang

Nesten hele gjengen på plass for siste gang

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

I bildegalleriet til venstre ser du hagen i forvandling!

Her ble det skyggebed

Hagen i mai.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Vi føler at vi fortjener ferien nå. Hagen ha blitt fin, den! Her kan du se hvordan det var og hvordan det ble. Den sammenraste muren måtte bort og vi fikk plass til både et blomsterbed, en bekk, en pen mur og en vakker uteplass. Før var det bare ugress, kompost og knekte murblokker. 

Den digre fuchsiaen ble flyttet til ytterkanten av hagen.

Uteplassen

Klart for roligere dager.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Ugresset ble harvet opp og vi plantet busker og blomster som skal klare seg selv. Under kakaobarken er det lagt et automatisk vanningsanlegg.

Bente hadde en trapp som var livsfarlig. Den var alt for bratt og alt for glatt. Ola rev den ned og vi satte opp en ny med gode plass til både rumpe og bein. Trappa har vært flittig brukt i hele sommer. Her steker Bente vafler og serverer oss som jobber.

Vi har plantet mange ting som skal komme tilbake hvert eneste år. Men noe er bare en gangs glede. Trappa er på plass der den skal, men Bente kan jo selv bytte ut urter med blomster hvis hun føler for det.

Nå er hagen hennes!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)