Hopp til innhold

Derfor blir du penere etter noen øl

Alle blir penere etter noen glass. Her får du den vitenskapelige forklaringen på hvorfor.

Flørt

Vi ser ikke det samme etter noen glass alkohol, viser ny forskning.

Foto: Colourbox.com

Det er ikke bare tull at man får «ølbriller» på etter noen glass alkohol. Vi oppfatter faktisk folk som penere i alkoholpåvirket tilstand, viser ny britisk forskning.

Årsaken er at alkohol gjør det vanskeligere å kjenne igjen asymmetriske ansikter, skriver Aftonbladet .

Og symmetri henger nøye sammen med hva vi oppfatter som vakkert, har tidligere forskning vist.

Forandret syn

Forskerne ved Roehampton University i London utførte studien ved å vise bilder av ulike ansikter til studenter på puben.

Studentene fikk målt promillen sin, og ble deretter bedt om å vurdere hvilke ansikter som var penest.

Gruppen av «nyktre» foretrakk i større grad symmetriske ansikter enn de som var «fulle». De nyktre var også i større grad i stand til å kunne bedømme hvilke ansikter som faktisk var symmetriske.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kvinner mest påvirket

Ofte er det menn vi forbinder med ølbriller, men ifølge studien er det faktisk kvinner som påvirkes mest.

Forskerne gjetter på at det kan skyldes at menn er mer opptatt av kroppslige attributter enn kvinner, men dette sier studien ingenting om.

Tidligere forskning har også vist at små mengder alkohol gjør at vi synes ansikter ser penere ut. Men nå vet vi altså at det ikke bare skyldes at man blir mindre kresen.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)