NRK Meny
Normal

Bare solo-orgasme

Hun lurer på hvorfor hun ikke får orgasme sammen med andre, men kun alene. Ta styringen, råder Margrete.

Illustasjonsfoto
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

 

Hvorfor er det sånn at jeg bare klarer å få orgasme når jeg onanerer? Har hatt et 20-talls sexpartnere, av begge kjønn, men har aldri opplevd å få en orgasme av noen andre enn meg selv.

 

Illustrasjonsfoto
Foto: Getty Images

«Jente 26»

LURER DU PÅ NOE OM SEX OG SAMLIV?
  SPØR MARGRETE
LES SVARENE HER

Margrete svarer:

Jeg har noen forslag til deg om hva det kanskje kan være. Når man onanerer så tar du regien selv. Du styrer din seksualitet, kjenner hva som er godt og nyter og gjør det som fører deg til orgasme. Når du har sex med andre, overlater du kanskje styringen til dem.

Overlater du til dem å gi deg din orgasme? Er det slik at du må få orgasme, så kan det bli en slags prestasjon å få orgasme. Sex er aller best for begge parter når den nytes og ikke for at det er noe man skal prestere.

Du må fortelle din sexpartner hva du liker, hvordan du liker å bli berørt, når han eller hun berører deg. Det kan variere litt fra gang til gang.

En grunn kan også være at du ikke klarer å hengi deg, fordi du ikke føler deg helt trygg og avslappet med din partner.

Det er i hvert fall ikke noe galt med deg fysisk, og jeg tror ditt problem vil løse seg når du klarer å hengi deg og er trygg med din partner og tar styringen og sier i fra om hva du liker, og fokuserer på å nyte. 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.