Hopp til innhold

Lyst hele tiden

Hun er frustrert. Hva kan hun gjøre?

Kvinne (Illustrasjonsfoto)
Foto: Alex Bramwell

Spørsmål

Hei Margrete. Jeg har kanskje et litt annerledes problem enn mange andre kvinner - jeg er nemlig opphisset og lysten stort sett hele dagen! Det er sikkert en drømmeting for mange kvinner, og ikke minst for menn, men som singel, i en alder av snart 40 år, så er dette utrolig frustrerende. Jeg er ellers en aktiv jente på alle måter, og jeg ser ingen grunn til å det skal være slik.

Stress (Illustrasjonsfoto)
Foto: ScanStockPhoto

Av og til må jeg onanere mens jeg er på jobb, fordi det å gå med hjertebank og en konstant dunking i underlivet er veldig ubehagelig. Jeg blir avslappet etterpå - for en stund i alle fall.

Jeg har vurdert å gå til legen med dette, men det er vel bare noe man må leve med? Og det er jo utrolig deilig å være slik når man er i et forhold. Er jeg nymfoman, eller bare et virilt kvinnfolk?

Svar fra Margrete

Hei. Sex uten partner er bra og orgasmen kjennes deilig. Sammen med en partner man synes det er deilig å elske med, kan orgasmen og settingen ofte oppleves sterkere enn uten en partner.

Seksualitet handler om nytelse, og å nyte den sammen med en man er glad i, er annerledes enn om man er alene. Det er noe de fleste erfarer.

Lyst henger sammen med vitalitet og for eksempel det å være leken. Du beskriver deg som en aktiv jente. Det høres ut som om du er livsbejaende og nyter livets goder. Fortsett med det. Du beskriver deg som «et virilt kvinnfolk», og det høres jo bra ut.

Foto: BananaStock

Det finnes ingen diagnose på det du beskriver, men det finnes noe som heter priapisme.

Les også
Fikk konstant erigert klitoris
Konstant kåt

Det er en lidelse hvor en mann kan oppleve konstant ereksjon eller en kvinne kan oppleve at klitoris nesten alltid er stiv og opphisset. Onani hjelpe en kort stund, men tilstanden kommer tilbake etter kort tid.

Dette er svært smertefullt både fysisk og psykisk. Vi møter ikke dette fenomenet ofte, men det finnes, og da bør man oppsøke en lege, en psykolog eller en rådgiver med spesialitet innen sexologi som kjenner denne lidelsen.

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)