Hopp til innhold

Utsetter The Secret World

Funcom reduserer staben med 20% og avslører at The Secret World utsettes i flere måneder.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hele 20% av staben må gå melder selskapet i en børsmelding, noe som betyr at noen av de rundt 300 ansatte over hele verden blir sagt opp eller går ut permitteringer.

Til E24 forteller Funcom at Age of Conan vil ikke bli påvirket av oppsigelsene, men at den nye storsatsingen The Secret World vil bli forsinket med flere måneder.

Den trøblete lanseringen av Age of Conan i fjor gjorde at selskapet endte med et stor underskudd på over 30 millioner dollar. I år har det Oslo-baserte spillselskapet likevel snudd underskuddet til et overskudd.

LES: The Secret World fraksjoner avduket

Analytiker i DNB Nor, Fredrik Thoresen, forteller i et intervju til E24 at han tror det blir vanskelig for Funcom å ferdigstille spillet.

- Vi tror fortsatt at det vil være utfordrende å komme i mål med The Secret World før kassa er tom, gitt blant annet utviklings- og lanseringskostnadene som var knyttet til Age of Conan, sier Thoresen.

Virkelige steder

- Dette er vel det første onlinespillet som er satt i en virkelighet vi kan kjenne igjen, hvor du kan spille i byer som New York, London og Seoul. Du kan for eksempel reise til Egypt og New England i USA.

Dette fortalte Ragnar Tørnquist til Spiller.no i et intervju tidligere i år

- Dette er den store forskjellen mellom The Secret World og andre spill.

INTERVJU: Spillregissør Ragnar Tørnquist

Se traileren til The Secret World under:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm