Hopp til innhold

Ny rettsbatalje for piratene

Et titalls amerikanske filmselskaper har valgt å stevne The Pirate Bay for retten, fordi virksomheten fortsetter som vanlig på nettsiden.

Peter Sunde og Gottfrid Swartholm i retten tidligere i år (Foto/Copyright: Scanpix)

Nylig mottok tingretten i Stockholm en stevningssøknad mot de tre mennene bak The Pirate Bay. Avsenderne er store amerikanske filmselskaper.

Filmer og tv-serier

Ifølge aftonbladet.se, vil blant andre Disney, Universal og Colombia Pictures at kraftige bøter deles ut hvis det fortsatt går an å laste ned tv-seriene og filmene deres.

Tv-serier som nevnes er Lost, Desperate Housewives, Greys Anatomy, The Simpsons og 24. I tillegg til disse, nevnes også store filmer som X-men, Batman og Harry Potter.

Videre vil selskapene at domstolen skal forby bakmennene å medvirke til eksemplarfremstillinger og tilgjengeliggjøring av deres filmer og tv-serier for allmennheten. Med andre ord piratkopiering og illegal fildeling.

Les: Ett års fengsel for piratene

Vil stoppe spredning

– De har blitt dømt til fengsel, men det har ikke hindret at virksomheten fortsetter. Vi vil forsøke å i det minste hindre spredning av verkene, sier advokat til selskapene bak stevningen, Monique Wadsted, til aftonbladet.se.

De stevnede er Peter Sunde, Gottfrid Swartholm, Fredrik Neij og selskapet Black Internet AB, internettleverandøren til The Pirate Bay.

17. april i år ble gründerne bak The Pirate Bay dømt til ett års fengsel for medvirkning til brudd mot opphavsretten, og de må til sammen betale en skadeerstatning på 30 millioner.

Kulturstrøm