Hopp til innhold

Hvem blir Mesternes Mester?

Norske idrettslegender barker sammen på ny for å finne ut hvem som er den beste av de beste. – Jeg forventer en stor porsjon galskap, sier Daniel Franck, som pekes på som forhåndsfavoritt.

Video nsps_upload_2010_3_2_15_10_47_2671.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Her kan du få en sniktitt på programmet. Klikk på bildet for å se video.

Lørdag 6. mars er det klart for ny sesong av suksesserien Mesternes Mester. 11 av landets idrettslegender skal måle krefter for å se hvem som er den største sportseneren på tvers av idrettsgrener.

  • STEM PÅ DEN DU TROR VINNER NEDERST I ARTIKKELEN.

Gleder seg til utfordringene

I fjor trakk syklist Dag Otto Lauritzen det siste strået etter å ha danket ut motstandere som Gøran Sørloth, Ole Klemetsen og skiparet Berit og Ove Aunli og selv om det er uengihet om hvem som skal bære favorittstempelet i år, holder Jan Kvalheim Daniel Franck som en liten favoritt. Franck på sin side, gleder seg mest til å teste seg selv.

– Jeg forventer en stor porsjon galskap og ser frem til en fysisk og psykisk oppdagelsesreise i form av alle utfordringene, forteller snowboarderen til NRK.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Mesternes Mester

De skal kjempe mot hverandre: Jan Kvalheim, Espen Bredesen, Daniel Franck, Andrine Flemmen, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte (bak), Bjarte Engen Vik, Jim 'Jimmer’n' Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Nina Solheim og Trine Hattestad.

Foto: Mattis Koppang, Rubicon TV

– Kjemisk fritt for drittprat

Fjorårets sesong av suksess-serien trakk over en million til skjermen i snitt og kunne by på spesielle tv-øyeblikk som da Ove Aunli slo ut kona Berit med et følelseladd etterspill. Med et blikk på årets deltagerliste, er det ingen grunn til at ikke denne gjengen vil overgå suksessen fra i fjor.

Programleder Dag Erik Pedersen mener noe av suksessen kommer av at de ikke fokuserer på intriger, som visse andre realityprogrammer. Eller som han selv sier det i denne videoen: – Det er kjemisk fritt for drittprat.

Dag Erik Pedersen er programleder for Mesternes Mester
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Dette programmet er kjemisk fritt for drittprat. Dag Erik Pedersen forteller om Mesternes Mester i denne videoen. Klikk på bildet for å starte spilleren.

Dette husker vi deltagerne for

Med en gjennomsnittsalder på rundt 43 år og en rekke sterke individuelle prestasjoner, oser det erfaring av årets deltagere.

Se klipp fra noen av de mest minneverdige øyeblikkene fra deres karrierer.

1 Trine Hattestad (43) Spyd
Trine Hattestad kommer fra Lørenskog og er den første spydkasteren i historien som har vunnet gull både i OL, VM og EM. I 2000 ble hun tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes Statuett som ”Årets idrettsnavn” etter å ha vunnet gull i Sydney.

SE: Trine Hattestad tar gull i spdykast i VM 1993


2 Anette Bøe (52) Langrenn
Anette Bøe kommer fra Larvik og er en av våre mest profilerte langrennsløpere gjennom tidene. Hennes langrennmeritter inkluderer OL-gull, VM og NM gull, samt at hun har vunnet World Cup sammenlagt. Hun har også vært ishockeyspiller og har blitt norgesmester i hockey to ganger. Anette fikk Egebergs Ærespris i år 2000 og Holmenkollmedaljen i 1984.

SE: Anette Bøe: I VM i Seefeld i 1985 fikk hun individuelt gull på både 5 og 10 km,

3 Brit Pettersen Tofte (49) Langrenn
Brit Pettersen la opp som 27-åring i 1988 og da hadde hun vunnet både OL-, VM- og NM-gull og fått tre kongepokaler. Hun var i sitt livs beste form før VM i 1985, men kort tid før mesterskapet ble alle øvelser gjort om fra klassisk til fristil. Brit var sterkest i klassisk, men hun tok likevel sølv på 20 km. I 1986 ble hun tildelt Holmenkollmedaljen.


4 Andrine Flemmen (35) Alpint

Andrine Flemmen er født i Molde og er tidligere alpinist. Karrierehøydepunktet er sølvmedaljen i storslalåm under VM i 1999. Andrine har vunnet flest World Cup-renn av alle de norske kvinnelige alpinistene. Hun har også flest NM-gull i en skiidrett forkvinner og har vunnet fire kongepokaler.

SE: Andrine Flemmen tar sølvmedalje i storslalåm under VM 1999 i Vail


5 Nina Solheim (31) Taekwondo
Nina Solheim er født i Sør-Korea, men oppvokst i Namsos. Hun er profesjonell taekwondoutøver med en rekke medaljer fra både OL, VM, Prøve-OL og US Open. Hun har vunnet tre kongepokaler og i 2008 vant hun sølv i OL i Beijing.

SE: Nina Solheim tar OL-sølv i taekwondo under OL i Beijing 2008


6 Jim «Jimmer’n» Marthinsen (53) Ishockey
Jim Marthinsen er eldstemann i årets Mesternes mester og kommer fra Oslo. Han har vunnet 10 gullmedaljer i NM som ishockeyspiller og har nest flest landskamper for Norge gjennom tidene med 114. Moderklubben var Lambertseter og senere spilte han for toppklubbene Vålerenga TIK og Storhamar.

SE: Jim Marthinsen fra da han var sjef på hockey-isen


7 Per Egil Ahlsen (52) Fotball
Per Egil Ahlsen er en tidligere norsk toppfotballspiller. Han spilte 54 A-landskamper for Norge og var spesielt kjent for sine langskudd. Han gikk inn i fotballhistorien med sitt legendariske frisparkmål fra 35 meter under cupfinalen i 1984. Han fikk Kniksenprisen i 1990 som beste midtbanespiller og Kniksenprisen, Hedersprisen i 1992.

SE: Per Egil Ahlsens drømmescoring for Fredrikstad FK fra cupfinalen 1984 mot Viking. Målmann Erik Thorstvedt er sjanseløs.


8 Espen Bredesen (42) Hopp
Espen Bredesen fra Oppsal i Oslo vant en gullmedalje og en sølvmedalje under OL på Lillehammer i ’94. Han har vunnet VM-gull og World Cup i hopp sammenlagt i ’93 og ’94. Bredesen har også 9 NM-gull og to verdensrekorder (209 og 210 meter) på merittlisten. Under OL i Nagano var han flaggbærer for Norge. Han er nå ekspertkommentator i skihopping på NRK.

SE: Espen Bredesen fra da han var aktiv skihopper


9 Bjarte Engen Vik (39) Kombinert
- Bjarte Engen Vik kommer fra Tromsø og er en av våre mestvinnende kombinertløpere noensinne. I OL i 1998 vant han den individuelle konkurransen, og var med på å vinne lagkonkurransen. Han har fire VM-gull, hvorav tre individuelle. I 1997 ble han tildelt Holmenkollenmedaljen sammen med Stefania Belmondo og Bjørn Dæhlie. Hans 26 seiere i World Cup var ny rekord, siden er han kun slått av finnen Hannu Manninen.

SE: Bjarte Engen Vik tok kombinert OL-gull i Nagano i 1998.


10 Daniel Franck (35) Snowboard
Daniel Franck kommer fra Gjerdrum på Romerike og kan kalles en levende legende innen norsk snowboard. Han er den eneste som har vunnet EM, VM og WC (sammenlagt) i en og samme sesong. Han startet ”Arctic Challenge” sammen med Terje Håkonsen. Han debuterte med sitt eget klesmerke: ”Daniel Franck” i 2009. Han har vunnet gull og sølv i X-games, OL-sølv, gull og sølv i VM og har 2 gull i EM og 3 i NM.

SE: Daniel Franck hopper i Nagano-OL 1998


11 Jan Kvalheim (47) Sandvolleyball
Jan Kvalheim satte norge på sandvolleyball-kartet sammen med Bjørn Maaseidel. De vant verdensserien i sandvolleyball sesongen 1994/95 og har gull, sølv og bronse fra EM. I 1994 var de ranket som de beste i verden. Kvalheim har også en lang merittliste som volleyballspiller, han ble fransk seriemester tre ganger og fransk cupmester to ganger. Han har spilt 125 landskaper og har vunnet to NM-gull.

SE: Jan Kvalheim under sandvolleykamp mot Danmark i 1989.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Se Mesternes Mester på NRK1, lørdag 6. mars kl 19.55.

Kulturstrøm