Hopp til innhold

"I Am The Walrus"

John Lennon elsket å erte de som lette etter dypere meninger i sangtekstene hans. Derfor tok han hevn da han skrev "I Am The Walrus".

Hør: Historien bak I Am The Walrus

John Lennon ble kraftig provosert over at tekstene hans ble analysert av enkelte engelsklærere, og derfor satte han seg ned og laget den mest ordrike og usammenhengende teksten han kunne komme på. Men verken Bård Ose eller Finn Tokvam lar seg skremme - her analyserer de "I Am The Walrus".

 

Kulturstrøm

  • Fargekomponisten

    – Harriet Backer var en glimrende tegner med en klar formsans. Det er likevel er ingen tvil om at det som gjør henne til en av Nordens fremste malere, er evnen til å spille ulike fargenyanser og klanger ut mot hverandre og skildre lysets virkninger, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den nye utstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo.

  • Operapremiere i Stockholm utsettes etter at scenearbeider døde

    Svenske arbeidsmiljømyndigheter har beordret arbeidsstopp ved Kungliga Operan i Stockholm, der en scenearbeider falt 13 meter ned og døde.

    Det betyr at urpremieren på operaen «Melancholia», basert på Lars von Triers film utsettes til senere i oktober.

    Nå er det forbudt å arbeide på balkongene over scenen, der rekkverkene må gjøres 20 centimeter høyere. Medarbeiderne har ofte strukket seg over disse rekkverkene for å jobbe, ifølge Sveriges Radio.