Hopp til innhold
Info fra NRK

NRKs allmennkringkasterregnskap 2017

I dag offentliggjør NRK sitt allmennkringkasterregnskap, som viser hvordan NRK løste oppdraget i året som gikk. Unge, sterke stemmer og demokrati i praksis er et par av nøkkelordene fra oppsummeringen.

NRKs Fredrik Solvang og Faten Mahdi Al-Hussaini

Faten Mahdi Al-Hussaini og Fredrik Solvang var to som bidro med å lage NRK-innhold i 2017, slik det fremgår av NRKs allmennkringkasterregnskap eller årsrapport.

Foto: NRK

Det er et mål for NRK at innholdet skal skape ringvirkninger i samfunnet, og i 2017 førte flere av programmene på TV, radio og nett til en åpen diskusjon om viktige temaer.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

- Vårt innhold har ingen verdi hvis det ikke skaper opplevelser, refleksjon, samtaler og debatt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Foto: Jørn Veberg / NRK

- Allmennkringkasterregnskapet viser at NRK nådde ut til publikum på nye måter i 2017, ikke minst i forbindelse med valgkampen. Det er jeg spesielt fornøyd med. For innholdet har ingen verdi før det treffer publikum og skaper opplevelser, refleksjon, samtaler og debatt, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Hvis du er nysgjerrig på å lese mer om det NRK-innholdet som engasjerte, begeistret eller provoserte publikum på TV, radio og nett, så ligger hele allmennkringkasterregnskapet eller årsrapporten til NRK for 2017 her:

Se: NRKs allmennkringkasterregnskap 2017

Nyhetsoppdraget

NRK skal bidra til at hele befolkningen får nok informasjon til å delta aktivt i demokratiske prosesser. Oppgaven under fjorårets stortingsvalg var å skape engasjement og interesse også blant de som kanskje tenker at politikk og valg ikke angår dem.

Og i en tid med overflod av tilgjengelige internasjonale nyhetskilder er det også viktig å levere kvalitetssikret utenriksjournalistikk tilpasset et norsk publikum.

En «umulig» oppgave

I 2017 ønsket NRK Super å gi barn som blir utsatt for seksuelle overgrep, noen verktøy for å kunne håndtere noe så vanskelig og tabubelagt. I en hel uke var temaet incest og seksuelle overgrep. Tilbakemeldinger fra publikum viser at både barn og voksne ble i stand til å sette ord på en vond tematikk, takket være «Overgrepsuka».

Stor innholdsbredde

Kroppsbilde, selvfølelse og seksuell identitet preget samtaler i sosiale og tradisjonelle medier utover høsten. Dette kom i kjølvannet av seriene «Line fikser kroppen» og «Jævla homo».

I andre dokumentarserier som «Innafor», «Helene sjekker inn» og «Faten tar valget» gikk modige programledere inn med hele seg for å formidle viktige historier som berører mange. Nettdramaserien «Skam» fortsatte å sette dagsorden med historien til muslimske Sana.

Vårt lille, lange land

Sommertoget og reinflytting på vidda var NRK-produksjoner som bidro til å binde et langstrakt land sammen i 2017.

NRK skal hvert år utarbeide et allmennkringkasterregnskap som oversendes Medietilsynet. Det skal redegjøre for aktiviteter relatert til oppdraget gitt av Stortinget. (Utdrag fra § 11 i NRKs vedtekter)

Les også: Dette er NRKs oppdrag - allmennkringkasting

Fantorangen omringet av sommerkledde barn og voksne i forbindelse med besøk av Sommertoget

Sommertoget ble en eneste lang folkefest da det besøkte 118 kommuner i 17 fylker på sin åtte ukers lange ferd i 2017.

Foto: Thomas Hellum / NRK