NRK Meny
Normal

Tunheim: – Det var et blodslit!

Harald Tunheim fra Sandnes kjørte inn til andreplass på Finnmarksløpet.

Harald Tunheim

Harald Tunheim kom inn en halvtime bak årets Finnmarksløp-vinner.

Foto: Torill Ustad Stav

Halvannen time bak vinneren Inger-Marie Haaland gikk Harald Tunheim fra Sandnes i mål på Finnmarksløpets 1000 kilometer.

– Det er det villeste løpet jeg har vært med på. Jeg har kjørt i ullue hele veien. Det har jeg aldri gjort før, sier Tunheim som har kjørt Finnmarløpet 16 ganger tidligere, sier han.

Snuste på førsteplassen

Tunheim gratulere

Her gratulerer Tunheim vinneren av årets Finnmarksløp.

Foto: Allan Klo

Han hadde snus på førsteplassen da han og Haaland kjørte ut samitidig fra det nest siste sjekkpunktet i Karasjok natt til fredag, men måtte se seg slått på den siste biten inn til Alta.

– Det har vært myke spor. Et blodslit. Akkurat nå føles det som om det har vært det tøffeste av alle løpene, sa rogalendingen etter målgang, sier han og tilføyer:

– Jeg har regnet ut at jeg må ha sparket fra mellom 100.000 og 200.000 ganger for å hjelpe hundene. Det er tungt.

– Hvor fornøyd er du med å komme inn som nummer to ikke først?

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg har vært borte fra pallen noen år , og at jeg er tilbake på pallen er helt perfekt. Inger-Marie hadde et raskere spann på siste etappe og da er det fortjent at hun vinner.

Sørlie som nummer 3

Robert Sørlie kom inn som nummer 3 i årets løp.

Foto: Allan Klo

En liten halvtime etter Tuheim kjørte Robert Sørlie fra Oslomarka Trekkhundklubb inn til tredjeplass.

– Jeg må si meg fornøyd med å havne på pallen. Marginene var ikke på min side denne gangen, men jeg henger ikke med hodet fordi.

Til neste år tror jeg at jeg reiser til Malta på denne tiden i stedet for til Alta, sa Sørlie til publikums fornøyelse..