Niklas (27) knuste Roger (72) i spurten: Ble norgesmester

Den unge hundekjøreren Niklas Rogne hadde mest fart i både spann og egen kropp på den siste etappen i NM i langdistanse hundekjøring.

Niklas Rogne (27) ble norgesmester i hundekjøring i åpen klasse i Alta.

Superveteran Roger Dahl (72) og Niklas Rogne (27) startet likt ut fra siste sjekkpunkt Jotka, med åtte hunder hver i spannet klokken 23:32 på fredag kveld.

På de siste fem milene til Alta rykket imidlertid 27-åringen ifra 72-åringen. Rogne krysset målstreken klokken 03:51, mens Dahl kom inn til NM-sølv klokken 04:31.

Niklas Rogne sikret seg dermed gull i 1200-klassen i Norgesmesterskapet i langdistanse hundekjøring, mens Dahl tok sølvet.

Hvem som får bronse i NM er ennå ikke avgjort.

Svensk seier i Finnmarksløpet

72 år gamle Roger Dahl gikk inn til 2. plass i 1200 - klassen i NM i hundekjøring.

72 år gamle Roger Dahl gikk inn til 2. plass i 1200 klassen i NM i hundekjøring.

Mildvær har gjort Finnmarksløpet krevende i år. Men ingen kunne gjøre noe med svenske Petter Karlsson som ble vinner av Finnmarksløpets 1200-kilometerklasse for andre år på rad.

Niklas Rogne og Roger Dahl har begge to vært en del av teten i store deler av løpet.

Niklas Rogne ble nummer to i Finnmarksløpet 1200-kilometer, mens Roger Dahl ble nummer tre. Den neste som ventes til mål i Alta er Roger Fossøy som ligger an til fjerdeplass i Finnmarksløpet.