Finnmarksløpet – NRK

Thomas Wærner inn som vinner av FL-1200 2019.

Finnmarksløpet 2019

Oppsummert

Fredag startet Europas lengste og tøffeste sledehundløp. Vi følger alle konkurransene i Finnmarksløpet tett, og sender direkte på NRK Finnmarks facebookside hele løpsuka.

 • Brøt dyrevelferdsparagraf

  Det er sportslig komite i Finnmarksløpet som er ansvarlig for reglene som Finnmarksløpet har satt. De opplyser at årsaken til at Petter Karlsson ble disket fra årets løp var fordi han brøt paragraf 12.1. Det betyr at regelen om særlig fokus på hundenes velferd og helse ikke er fulgt. Karlsson sitt team skriver på Facebook at de ikke forstår denne avgjørelsen

  Petter Karlsson
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Fjorårets vinner disket

  Svenske Petter Karlsson vant Finnmarksløpets 1.200 kilometer lange distanse i fjor, men i år ble han disket. Hundekjøreren ønsket selv å fullføre løpet med seks hunder, men løpsledelsen bestemte at løpet var over for hans del i Karasjok. På Facebook skriver teamet til Karlsson at de ikke forstår avgjørelsen fra løpsledelsen.

  Petter Karlsson
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Åtte hundespann er i mål

  Finnmarksløpet nærmer seg slutten. I FL-1200 er åtte kjørere kommet i mål. Bak Thomas Wærner, Kristian Walseth og John Erik Eriksen har Marit Beate Kasin, Ronny Frydenlund, Petter Jahnsen, Steinar Kristensen og Sivert Kjøsnes krysset mållinjen.

 • Eriksen på tredje i 1200-klassen

  Hundekjører John Erik Eriksen fra Hurdal tok som ventet den siste plassen på pallen i Finnmarksløpets 1200 km-klasse. Han kom inn til mål i Alta klokka 19.37 fredag kveld, fem timer etter vinneren.

Dallas Seavey - Finnmarksløpet 2019