Hopp til innhold
Gyda Hesla blir ny programleder for Finnmarksløpet 2022.
Foto: Christopher Homan / NRK

Finnmarksløpet

Oppsummert

11. mars starter Europas tøffeste og vakreste hundesledeløp, Finnmarksløpet. Følg med!

 • Karlsson fikk pris for best hundestell

  I år var det svenske Petter Karlsson som stakk av med prisen for beste hundestell på FL-1200. Sjefsveterinær Arild M. Jøssund sa i juryens begrunnelse at Petter Karlsson hadde utført årets beste redningsoperasjon på sporet. Han måtte tidlig justere kjøreplanen sin på grunn av harde spor og effekten det hadde på hundene. Spannet hans så bra ut ved mållinja.

 • Apayauq Reitan fullførte Iditarod

  Norske Apayauq Reitan fullførte søndag verdens tøffeste hundeløp Iditarod i Alaska. Hun kom sist i mål, og mottar dermed den tradisjonsrike «Red lantern award», som ifølge konkurransens nettsider er et symbol på stor utholdenhet. Reitan var ute i sporet gjennom hele 13 dager og åtte timer. Kanskje ser vi Reitan i sporet i Finnmark neste år?

  Norske Apayauq Reitan deltok i 2022-utgaven av verdens tøffeste hundeløp Iditarod.
  Foto: KERRY TASKER / Reuters
 • Bursdagsbarnet Haagensen i mål

  Etter drøyt 20 timer hvile på Jotka kom Daniel Haagensen inn til Alta i formiddag. Han feiret dermed bursdagen sin med en 11. plass i FL-1200.

  Daniel Haagensen var storfornøyd med å komme i mål i FL-1200 - på bursdagen sin!
  Foto: Finnmarksløpet
 • Dette var Finnmarksløpet 2022

Presse Finnmarksløpet

Siste nytt

 • Golfstjerne fikk rivalens ball i hodet

  Aaron Wise ble truffet i hodet av konkurrenten Cameron Smiths ball under runde to av PGA-mesterskapet. På bildet kjøler Wise ned hodet med drikkeflaska. Smith traff dårlig med sitt utslag på hull nummer to, og godt hjulpet av den sterke vinden fikk australierens ball en svært skjev bane, skriver NTB. Smith forsøkte å varsle om at ballen kunne være til fare for andre, men Wise hørte ikke golfkollegaens rop. Golfspilleren slapp unna store skader.

  Wise
  Foto: Andrew Redington / AFP
 • – NIF må gjenopprette entusiasmen

  UiT-professor Anne Husebekk har ledet koronautvalget til NIF, som ble representert på ledermøtet i Tromsø lørdag. Resultatet viser blant annet stor misnøye med omdømmet til NIF. Husebekk sier både medlemsflukten og tapet av frivillige er mulige forklaringer. – Den var spesielt stor i 2020, og vi vet at det kan påvirke. Det er klart at her har NIF en jobb å gjøre, sier Husebekk. – Vi anbefaler at man jobber hardt med å gjenopprette medlemstall og entusiasme i alle aldre og på alle nivåer. Og ha ekstra oppmerksomhet knyttet til frivilligheten.

  Anne Husebekk
  Foto: Hanne Wilhelms / NRK
 • – Idretten skal eie denne prosessen

  Idrettsleder Berit Kjøll sa lørdag at det er altfor tidlig å diskutere OL-byer i Norge nå. Det tror styremedlem i NIF, Sebastian Henriksen, er klokt. – Vi er helt i starten av prosessen, og får i dag fremlagt rapporten som utvalget har jobbet frem. Norsk idrett må selv finne ut om de vil ha et OL. Idretten skal eie denne prosessen, sier Henriksen.

  Sebastian Henriksen, styremedlem NIF
  Foto: Hanne Wilhelms / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste