Normal

Tunge løyper i vente

Finnmarksløpet startet i solskinn og maksvær. Fortsettelsen kan bli seig for hunder og løpere.

– Det snakkes om mye mildvær og mye snø. Det kommer til å gi tunge spor og helt andre utfordringer enn det vi har opplevd de siste årene.

Da har været vist seg fra sin beste side, noe som har gitt autostrada i løypene, forteller Hanne Rosenberg, leder for Finnmarkløpets pressesenter.

Følg også: NRK.no/finnmarkslopet

Skiftende vær

Hanne Rosenberg

Hanne Rosenberg, leder for Finnmarkløpets pressesenter, forteller at det snakkes om kommende mildvær og mye snø. Det kan bli utfordrende for kjørerne ute i løypa.

Foto: Allan Klo

Lørdag formiddag stakk 119 løpere og 1.264 hunder ut fra Alta sentrum i et strålende vær. Godværet får de beholde fram til mandag.

Da slår det om i mildvær med opp til fem grader og tidvis mye nedbør.

Langtidsvarselet viser at dette er en værtype som vil holde seg i store deler av neste uke.

Kan bli problematisk for hundene

Rosenberg forteller at mildværet kan være ugunstig for hundene, de fleste av typen Alaskan Husky.

– Man skal være klar over at de fleste har trent denne vinteren i lange perioder med mye kulde. Hunderasen trives best i temperaturer som ligger rundt minus 10 til 15 grader. Mildværet gir løse løyper, så dette kan bli tungt for mange.

Kan slå ut på resultatlistene

De skiftende værforholdene kan gi overraskelser på resultatlistene.

– Mange av kjørerne ønsker seg faktisk utfordringene som følger med dårlig vær. Det kan føre til at nye løpere seiler opp som favoritter på bekostning av de som trives best i godvær. Vi får se, smiler Rosenberg.