NRK Meny
Normal

Dette er Norges tøffeste hunder – se bildene

Møt de sju hundene som var de aller første til å krysse målstreken i Alta fredag.

Like etter klokka 8.30 fredag morgen kom Sigrid Ekran (34) og hundene hennes i mål som de suverene vinnerne av Finnmarksløpet 2014.

Tradisjonen tro er det hundenes navn som ropes opp først, før vinneren kjører i mål i Alta. Hundene får snacks og ros, og seierskransen henges rundt halsen på lederhunden før det er tid for seiersintervju med vinneren.

Ekran hadde sju av de 14 hundene som hun startet ut med foran sleden da hun kom i mål i Alta, og NRK lar deg bli litt bedre kjent med dem i bildegalleriet øverst i saken.

Bak seg har hundene og Sigrid Ekran over 1000 kilometer over Finnmarksvidda. De har brukt nesten seks døgn på løypa, og hundene som kom til mål, har løpt en distanse som tilsvarer Oslo-Mo i Rana.

Se Sigrid Ekran krysse mållinjen i Alta:

Sigrid Ekran vant Finnmarksløpet 2014.

Erfaren kjører

Sigrid Ekran har allerede en lang karriere som hundekjører. I 2007 ble hun årets rookie under Iditarod i Alaska, som hun senere har kjørt flere ganger.

Hun har også flere Finnmarksløp bak seg, og hennes beste plassering før i år, er en andreplass i 2011.

Fra sjekkpunktet i Neiden 2, kort etter halvkjørt løp var det fire kjørere i tet, Sigrid Ekran, Ronny Frydenlund, Birgitte Næss Wærner og Harald Tunheim.

Etter hvert har det meste handlet om Sigrid Ekran. Hun kjørte ut fra den siste obligatoriske hvilen i Karasjok, med over en times forsprang til Næss Wærner på andreplass.

Har kjørt på hundenes premisser

Handler Amund Kokkvoll mener forklaringen på hvorfor det har gått så fort med hundene til Ekran.

– Vi har hvilt mye og kjørt fort. Vi legger opp løpet slik som hundene er bygd for å jobbe, sier Kokkvoll.

Han forteller at de har lagt opp treningen i forkant av løpet, på samme måte som selve løpet.

– Nå venter det avslapping, litt massasje og masse kos for hundene, sier en sliten Kokkvoll.

Selv om din hund kanskje ikke har løpt over Finnmarksvidda, men vi er sikre på at den er ganske fantastisk likevel. Del gjerne bilder med oss på #NRKbjeff.

Se bildene som allerede er delt:

Laster innhold, vennligst vent..