NRK Meny
Normal

Monsens favoritter

Tror kampen står mellom Roger Dahl, Robert Sørlie og Kjell Brennodden.

Roger Dahl, Robert Sørlie og Kjell Brennodden

Lars Monsen og Anne Rimmen

NRKs ekspertkommentator Lars Monsen.

Hvem vinner årets utgave av Finnmarksløpet? NRKs ekspertkommentar Lars Monsen tror det blir en kamp mellom de tre veteraner: Robert Sørlie, Kjell Brennodden og Roger Dahl, og at Sørlie trekker det lengste strået.

Sørlie er Norges mest profilerte hundekjører, med blant annet to seiere i Iditarod i Alaska. Han har vunnet Finnmarksløpet tre ganger, sist i 2001. I fjor endte han på andreplass, kun slått av Ralph Johannesen. Nå vil brannmannen fra Hurdal ha revansje.

– Robert Sørlie blir vanskelig å ta i år. Femundløpet tidligere i vinter viste at han har et meget bra spann. I tillegg var fjoråret første gang Robert kjørte den nye traseen. Nå kjenner han løypa i detalj og har brukt det siste året på å tenke taktikk, sier Monsen.

– Hue som en 30-åring

Kjell Brennodden er blant veteranene i Finnmarksløpet.

Kjell Brennodden under Finnmarksløpet 2009.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

En annen seierskandidat er Kjell Brennodden fra Grimsbu. 62-åringen er feltets eldstemann og starter Finnmarksløpet for femtende gang.

– Kjell har hue som en 30-åring når det kommer til guts. Samtidig har han lang erfaring og et meget bra spann. Kjell kan vinne om han tar vare på seg selv. Han må huske å spise og hvile nok undervegs.

Monsens tredje favoritt er hjemmehåpet Roger Dahl. Den pensjonerte politimannen fra Alta kjører Finnmarksløpet for 25. gang!

– Ingen kjenner løypa bedre enn Roger. Han er en luring man alltid må se opp for.

Ralph og Ekran utenfor pallen

Sigrid Ekran i Finnmarksløpet 2010

Sigrid Ekran ble verdensmester i hundekjøring tidligere i år.

Foto: Rune N. Andreassen / NRK

På de neste plassene tipper han fjorårsvinneren Ralph Johannessen og Sigrid Ekran - nybakt verdensmester i hundekjøring. Johannessen stiller med et redusert spann, siden de to sterkeste lederhundene er ute resten av sesongen med skade.

– Ralph er nok på defensiven og kommer ikke på pallen i år, sier Lars Monsen.

Han tror heller ikke på seier eller pallplass for Sigrid Ekran, som ble verdensmester under Femundløpet tidligere i vinter.

– VM gikk på Sigrids hjemmebane og i en trasé hundene kjenner veldig godt. I tillegg var løpet mye kortere enn Finnmarksløpet. Denne gangen kommer hun nok til kort, tror Monsen.

110 hundespann stiller til start i årets Finnmarksløp. Starten gikk klokka 11 lørdag formiddag. Vinneren forventes i mål natt til fredag.

Nett-TV: En forsmak av Finnmarksløpet

Video En forsmak på Finnmarksløpet