– Nå håper vi at den største kåtheten har gitt seg

Nina Skramstad har slitt med hunder som er mest opptatt av å parre seg.

Nina Skramstad_5

Det er god stemning hundespannet til Nina Skramstad, selv om det ikke går så veldig fort. Flere av hundene har nemlig heller brukt tiden til å parre seg.

Foto: Privat

Nina Skramstad_2

Nina Skramstad

Foto: Privat

– Nina har hatt løpetid på flere av hundene. Både i Skoganvarre og i Pasvik var det parring. I Skoganvarre skjedde det på sjekkpunktet, men i Pasvik skjedde det underveis, forteller Nina Skramstads samboer og handler Didrik Lindeberg Sand.

– Hun skulle sette nye sokker på en av hundene, og da var det en av dem som dro seg løs. Da måtte Nina bare stå og vente en halv time.

Mens teten i 1000-kilometeren i Finnmarksløpet onsdag jaget ut fra Sirbma befant Nina seg i sjekkpunktet bak, i Varangerbotn. Med så mye parring håper teamet nå at løpet fremover skal gå bedre.

– Nå har både hundene og Nina fått ekstra hvile, så nå håper vi på mer fart til Tana, sier Didrik.

Du kan følge Nina Skramstad og teamet hennes på deres egen Facebook-side.

God stemning

Om ikke annet så er i hvert fall humøret blant hundene på topp.

– Han var fornøyd, han godeste Johan. Logrer og hyler. Det er to søstre som er løse for tiden, Loppa og Lusa, sier Didrik.

Og så kan det jo hende det blir valper til sommeren.

– Det blir nok valper, og blir det en gutt skal han i hvert fall hete Pasvik, sier Didrik, og henviser til stedet hvor unnfangelsen i så fall skjedde.

– Hvis noen er interessert i valper, så er det bare å komme med gode bud, oppfordrer han.

Nina Skramstad_1

Nina Skramstad ligger foreløpig på en 17. plass.

Foto: Jan Helmer Olsen

Ikke «happy»

Nettopp løpetid og parring var et av temaene som Leo Ajkic og det såkalte U-landslaget tok opp da de gikk på skole i hundekjøring hos Nina Skramstad rett før Finnmarksløpet. Da avviste Nina at det var en fordel med løpetid i spannet, og håpet at hun unngikk det under konkurransen.

– Hun er ikke «happy», for å si det slik, sier Didrik.

Nina Skramstad_3

Nina Skramstad og Leo Ajkic.

Foto: Privat

– At hun bare må vente og hele tiden passe på. Det er frustrerende, fortsetter han.

TV-episodene fra Leo & U-landslaget kan du følge på Finnmarksløpets egne TV-sendinger på NRK1 hver kveld, eller i opptak nederst i denne saken.

Satser på topp ti

Da NRK var i kontakt med Team Skramstad tidlig onsdag kveld var Nina på vei ut fra Varangerbotn.

– I løpet av en halv time, da drar hun ut. Vi er optimistisk for resten av ferden. Det blir kaldere, og vi har fortsatt håp om en god plassering mot topp ti, sier Didrik.

Nina Skramstad forlot Varangerbotn klokken 20.58.

LEo og Ulandslaget
Leo og ulandslaget episode 2
Hver kveld under løpet sender NRK1 sitt eget Finnmarksløp-magasin. I programmet skal U-landslaget lære mer om hundekjøring av den meriterte kjøreren Nina Skramstad.