NRK Meny
Normal

Breivik: – Jeg ble angrepet ved pumpehuset

SAL 250 (NRK.no) Anders Behring Breivik ba om ordet etter gjennomgangen av obduksjonsrapportene. Den terrortiltalte hevder han ble angrepet da han skjøt ungdommer ved pumpehuset på Utøya.

 Anders Behring Breivik fredag

Anders Behring Breivik i retten fredag 11. mai.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Da var det en person som kastet en gjenstand på meg, som traff meg i ansiktet. Jeg tenkte bare å nevne det, sa Breivik i retten fredag.

Kommenterte detaljer

Da retten tidlig fredag formiddag hadde gjennomgått den siste obduksjonsrapporten til de 14 som ble drept ved pumpehuset, kunngjorde forsvarer Geir Lippestad at Breivik hadde noen kommentarer.

Dommer Wenche Elizabeth Arntzen ba ham vente til retten hadde hørt alle obduksjonsrapportene. I tillegg til det påståtte angrepet, hadde Breivik kommentarer til innholdet i obduksjonsrapportene. Han nevnte også en detalj fra ett av gårsdagens vitneprov.

Ingen av rettens aktører hadde noen spørsmål til Breivik etter at han hadde sagt sitt.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Pumpehuset

14 mennesker ble drept ved pumpehuset.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Kastet sko mot Breivik

Tidligere fredag kastet en av tilhørerne en sko mot Breivik mens han ropte «Jeg hater deg, jeg hater deg, din morder» på engelsk.

Etter lunsj kommenterte dommer Arntzen hendelsen.

– Jeg vil for ordens skyld gjøre oppmerksom på at den enkeltstående episoden vi hadde før lunsj, ser ut til å ha blitt håndtert på en god måte.

Ber ofte om ordet

Den terrortiltalte har hatt kommentarer etter flere av vitneprovene til de overlevende fra Utøya. Etter at AUFs generalsekretær Tonje Brenna vitnet onsdag, ytret Breivik et ønske om å stille spørsmål om AUFs politikk.

Breivik hadde også en kommentar etter at Muhammed Abdulrahman Muhammed vitnet torsdag.

I sin forklaring fortalte Muhammed at han ble vitne til at Breivik sparket en kvinne som lå nede, men dette benekter den tiltalte.

– Jeg har ikke på noen som helst måte rørt ved noen på øya, utenom en som jeg håndhilste på, uttalte Breivik.