Vil bli president

Rådsmedlem Marianne Balto (Ap) vil stille som Sametingspresidentkandidat etter Egil Olli, om hun blir spurt, skriver Finnmark Dagblad.

Marianne Balto
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Sametingspresident Egil Olli har uttalt at han ikke tar gjenvalg, derfor er det åpent om hvem som seiler opp som Arbeiderpartiets presidentkandidat, før Sametingsvalget i 2013.

– Vil ikke si noe

En av de andre kandidatene som er nevnt, parlamentarisk leder i Sametinget, Willy Ørnebakk (Ap), vil ikke si noe til denne saken, når Finnmark Dagblad spør han om dette.

– Jeg vil ikke si noe om hvilke svar som kommer fra meg, om jeg blir spurt om presidentvervet, sier Ørnebakk til avisen.

Prosessen i gang

Leder i Ap`s samepolitiske råd, Magnhild Mathisen, mener at de skal være godt i gang med prosessen rundt sametingspresidentkandidaten, før sommeren.

– Nå skal det jobbes i nominasjonskomiteene i de syv valgkretsene, og i oktober skal Arbeiderpartiets presidentkandidat til sametingsvalget i 2013 være klar, sier Mathisen til Finnmark Dagblad.

Klar for rollen

En som er klar til å bli presidentkandidat for Arbeiderpartiet, er rådsmedlem Marianne Balto.

– Om partiet ønsker meg i den rollen, så skal jeg være klar, men det må bli opp til partiet å ta stilling til om det skal stilles språkkrav til Sametingspresidenten, sier Balto til FD.

Oanehaččat

  • Illástii dušše mánáid mat luhtte su

    Mánáidgárddebargi gii lea áššáskuhtton illástan seksuálalaččat 17 mánáidgárdemáná Romssas, čilgii Davvi-Romssa diggegottis otne ahte mánáid gean son seksuálalaččat illástii ledje dat, geat ledje odjon ja luhtte sutnje nu ahte sin de lei álki geavahit. Son mieđiha iežas sivalažžan 23 áššáskuhttinčuoggás oktiibuot 26 čuoggás.