NRK Østlandssendingen - Lokale nyheter, TV og radio

  • - For vanskelig å få sykehjemsplass

    – Terskelen for å få sykehjemsplass er for høy, det sier eldreombudet i Oslo Anne-Lise Kristensen. I fjor overprøvde Fylkesmannen i Oslo og Akershus over halvparten av kommunenes avslag på søknad om sykehjemsplass. Fylkesmannen mottok 21 slike klager i 2014. Så langt i år har det kommet inn 7 klager. Alle har blitt omgjort eller sendt til ny vurdering.

  • Drapsdømt får ikke nye sakkyndige

    15-åringen som er dømt til forvaring for drapet på institusjonen Små Enheter i Asker i fjor, får ikke nye sakkyndige når ankesaken kommer opp for retten. Forsvarer Cecilie Nakstad mener de sakkyndige var for skråsikre på at 15-åringen ikke var psykotisk, skriver Aftenposten. 15-åringen ble i juni dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år. Hun anket dommen på stedet.

Siste videoer

Didrik Løkting ser på mobil og rapper. Bilde av elever i gymsal. Goshla Benjamin Buene snakker om valg. Yasmina Chanel Itamba Chaoul framfører en rap. Elever på utsiden blir fortalt om forskjellige partier. Didrik og Goshla Benjamin går langs vei. Gruppe med elever utenfor skolen. Didrik snakker om førstegangsstemming.
Opptak fra prøver på Halve kongeriket av Are Kalvø og Ingrid Bjørnov på Det Norske teatret. Intervju med manusforfatter Are Kalvø og skuespiller Charlotte Frogner.
Den tiden det holdt for politikerne å skrive kronikker og dele ut brosyjrer for å kapre velgere er definitivt forbi. Nå har sosiale medier blitt et viktig i kampen om velgerne.

Flere nyheter

Bjørnar Moxnes og Harald Stabell

Moxnes: – Jeg hadde et politisk ansvar for å rydde opp

OSLO TINGRETT (NRK:) Bjørnar Moxnes hevder at flere av opplysningene han publiserte fra en granskningsrapport etter den såkalte Lindeberg-saken allerede var offentlig. Med hjelp fra Rødt-politiker Erling Folkvord fjernet han store deler av sladdingen i rapporten, men politiet og kommunen mener han gikk for langt og brøt taushetsplikten.

Les saken

Se flere tv-saker

Som i Oslo, er eigedomsskatten det store valgkamptemaet i Skedsmo.
Etter 10 år MED meiner Arbeidarpartiet at den HAR finansiert mange gode tiltak.
Men Høgre kallar skatten ei sovepute og vil fjerne den.
Dei skulle egentlig til seters, men enda istaden opp på eit badeland. No blir den populære boka om dei tre Bukkane Bruse på badeland til ei ny teaterframsyning og den kan du sjå på Trikkestallen på Torshov.
Et parkert flygel ble i dag plassert ut i Østbanehallen i Oslo. Instrumentet skal være tilgjengeleg for alle, både profesjonelle og små amatørar.