Hopp til innhold

Amerikansk etterretning frykter bombeimplantater

Militante opprørere har vist interesse for å bruke kirurgisk implanterte bomber for å sprenge passasjerfly, ifølge amerikansk etteretning.

Airline Pilots Commuting

MER SIKKERHET: En pilot går gjennom sikkerhetssjekken på O'Hare internasjonale flyplass, i Chicago.

Foto: NAM Y HUH / Ap

Lite tyder likevel på at angrep med bombeinplantater vil skje i nær fremtid, inrømmer etteretningskilden.

Amerikanske myndigheter har gjort andre stater og flyselskaper oppmerksomme på den nye informasjonen og har selv iverksatt tiltak for å bedre sikkerheten.

– Departementet for nasjonal sikkerhet har oppdaget en potensiell trussel fra terrorister som kan ha vurdert å få operert inn eksplosiver eller deler av eksplosiver for å gjennomføre terrorangrep, heter det i rådene som er gitt til utenlandske myndigheter, ifølge amerikanske etterretningskilder.

– En slik trussel vil mest sannsynlig komme fra land utenfor USA, men sikkerhetstiltak vil bli gjort på begge sider, sier sikkerhetskilden, ifølge International Business Times.

Frykter Osama-hevn

I kjølvannet av likvideringen av Osama bin Laden i mai, har myndighetene vært i høy beredskap, og sikkerheten har blitt oppjustert på flyplasser og andre offentlige bygninger i USA, av frykt for hevnangrep.

Mens terrorangrep tidligere har involvert eksplosiver i baggasje, sko, eller klær, sier amerikanske myndigheter at bombeinplantater i terroristers kropper har vært en bekymring en stund.

Sikkerhetskilden vil ikke svare på om frykten for angrep utført med bombeinplantater har noe å gjøre med dokumenter funnet i bin Ladens hjem i Abbottabad.

Ytterligere sikkerhetsundersøkelser

Talsmann for Transportation Security Administration (TSA), Nicholas Kimball, sier at passasjerer som flyr til USA nå sannsynligvis må gjennomgå ytterligere sikkerhetstiltak.

– Disse tiltakene skal være uforutsigbare, så passasjerene vil ikke se de den samme aktiviteten på ulike internasjonale flyplasser, sier Kimball ifølge IBT.

– Tiltakene kan innebære interaksjon med passasjerer, i tillegg til andre undersøkelsesmetoder som ransaking og bruken av moderne verktøy og teknologi, sier Kimball.

TSA er en amerikansk føderal etat under Sikkerhetsdepartementet med ansvar for sikkerhet innen alle former for transport

SISTE NYTT

Siste nytt

Kraftige sammenstøt på universitet i California

Proisraelske og propalestinske studenter gikk natt til onsdag løs på hverandre på universitetsområdet til UCLA. Demonstrasjonene er på kokepunktet i 25 amerikanske byer.

Politiet gjekk inn på universitet med store styrkar

Samstundes som demonstrantane vart arresterte av politiet, vart dei heia fram av unge palestinarar på Gazastripa.