Hopp til innhold

Ny tiltale for 9/11-mistenkte

Pentagon opplyser at Khalid Sheikh Mohammed og hans fire medsammensvorne i planlegginga av 11. september-angrepet, vil bli tiltalt for andre gang.

Khalid Shaikh Mohammed

Khalid Sheikh Mohammed regnes som hovedmannen bak 11. september-angrepet.

Foto: AP Photo / AP

Khalid Sheikh Mohammed regnes som hovedmannen bak 11. september-angrepet. Sammen med fire av hans medmistenkte vil bli formelt tiltalt og stilles for en militærdomstol på Guantanamo, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det er venta at tiltalen vil bli kunngjort tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Stilles for retten igjen

Militærkommisjonen sendte mandag ut brev til de etterlatte etter 11. september-angrepet for å orientere dem om saken.

Etter at juryen er oppnevnt, vil et panel bestående av militæroffiserer bli valgt ut som potensielle medlemmer av kommisjonen. Deretter vil saken komme opp innen 30 dager, står det i brevet.

De fem mistenkte ble først tiltalt av militærkommisjonen 11. februar 2009, blant annet for å ha planlagt kapringa av flyene som ble brukt i angrepet.

Men etter at president Barack Obama 7. mars i år oppheva den toårige stoppen i nye militærsaker på Guantanamo-basen på Cuba, ble tiltalen droppa.

De fem tiltalte vil derfor bli stilt for retten på nytt.

Kostet 3000 menneskeliv

Angrepet på World Trade Centre 11. september 2001 er det mest omfattende terrorangrepet i USAs historie.

Fire sivile fly ble kapra av selvmordsaktivister fra Al Qaida. I tillegg til 19 kaprere, døde nesten 3000 personer som oppholdt seg i tårnene og på bakken.

New York, 11. september 2001

To fly ble med få minutters mellomrom styrta inn i de to bygningene til World Trade Centre. Et tredje fly styrta inn i forsvarsdepartementets hovedkvarter i Washington DC, mens det siste flyet gikk i bakken i Pennsylvania.

Foto: CHAO SOI CHEONG / AP

SISTE NYTT

Siste nytt