Molde tapte

Molde har på langt nær vært sikkerheten selv i forsvar så langt i Copa del Sol-turneringen. Fredag tapte moldenserne 4-6 i treningskampen mot svenske Kalmar.

Pape Pate Diouf

Pape Pate Diouf får skryt etter kampen mot Kalmar. Men moldeforsvaret blir karakterisert som en hønsegård etter å ha sluppet inn 6 mål mot Kalmar.

Dermed har Kjell Jonevrets menn sluppet inn ni mål på to kamper mot ukrainske Sjakhtar Donetsk og Kalmar.

- Hønsegård

- Det er bra det er seks uker til seriestart. I dag så forsvaret ut som en hønsegård. Vi sto godt i forsvar i 85 minutter mot Sjakhtar, og i dag tenkte vi at vi skulle få bedre angrepsspill. Men jeg trodde ikke at vi skulle glemme absolutt alt vi har lært om forsvar, sa Jonevret til rbnett.no etter kampen.

Vil temme Thioune

Tremålstap for Molde

Startet bra

Mot svenskene startet det imidlertid bra for Molde. Etter elleve minutter kunne Rune Ertsås heade inn 1-0 på vakkert vis, etter å ha slått Kalmar-keeper Etrit Berisha i en duell foran mål. Men det varte ikke lenge før utligningen kom. Kun fire minutter senere ordnet Ricardo Santos 1-1. Molde-forsvaret klarte ikke å følge med og Santos fikk en lett scoringsjobb.

Diouf scoret to

Uavgjort i prestisjeduell

Svenskene i ledelse

Etter 27 minutter fikk Abiola Dauda fritt spillerom foran motstandermålet og scoret enkelt 2-1 til Kalmar. Ett minutt før pause gikk svenskene opp i 3-1-ledelse etter at Darel Smylie sendte et langskudd forbi Molde-keeper Jan Kjell Larsen og i
mål.

Klar for Molde

To brassemål

To minutter ut i annen omgang fikk Molde tildelt straffe, som Magne Hoseth prikket kontant i mål. Men det tok ikke mer enn sju minutter før Kalmar igjen puttet. Jael Ferreira satte inn 4-2 på frispark.

Sløste

Molde sløste vekk mange gode muligheter, og ble straffet. Etter en times spill dunket Dauda inn 5-2 etter å ha løpt forbi Marcus Andreasson. Elleve minutter senere reduserte Pape Pate Diouf med et vakkert brassespark fra rundt ti meters hold.

I det 76. minutt kom kampens annet brassespark, men denne gangen for Kalmar ved Daniel Mendes. Keeper Larsen burde avverget scoringen.

Skrøt av Diouf

To minutter på overtid sørget Diouf for en ny Molde-redusering. Senegaleseren løp fra Kalmar-forsvaret og banket ballen i mål.

- Pape virker pigg, og det er en del bra fremover på banen i dag, men det defensive arbeidet skal alle bidra til, og der sviktet det veldig, mente Jonevret.

Mandag skal Molde spille mot Ståle Solbakkens FC København i Copa del Sols tredje runde.