Sydpolkaka

Kaken er svært holdbar, og klarer fint 1-2 måneder utenfor kjøleskap.

Foto: Julie Maske

Stine Granvikens sydpolkake

Her er tur- og julekaken som polfarere drømmer om. Denne oppskriften er til fem store former, med 400 kcal per 100 gram.

Slik gjør du

  • Rør sukker og smør hvitt, rør inn eggene – ett om gangen.
  • Rør inn sirup og væsken, mengden væske justeres slik at deigen får passe konsistens. Her må man prøve seg frem, kakene bør være saftige.
  • Mel og krydder blandes. Krydderblanding og mengde kan varieres etter smak og behag.
  • Litt av blandingen blandes inn i all frukten, men resten røres lett inn i deigen.
  • Frukten hakkes opp i passe biter. Hasselnøtter og rosiner kan has i som de er. Hvor mye og hva som velges av frukt kan varieres, men jo mer frukt jo bedre. Men husk å tilpasse væsken, slik at det ikke blir for tørt.
  • All frukten blandes godt, og vendes i mel, før den tas opp i deigen og blandes der
  • Deigen fordeles i fem former.
  • Stekes ved 175 grader i 60 – 75 minutter og avkjøles i formene, før kakene tas ut på rist.

Tips

Les mer om polfarerkaka