Slik gjør du
- Rør sukker og smør hvitt, rør inn eggene – ett om gangen.
- Rør inn sirup og væsken, mengden væske justeres slik at deigen får passe konsistens. Her må man prøve seg frem, kakene bør være saftige.
- Mel og krydder blandes. Krydderblanding og mengde kan varieres etter smak og behag.
- Litt av blandingen blandes inn i all frukten, men resten røres lett inn i deigen.
- Frukten hakkes opp i passe biter. Hasselnøtter og rosiner kan has i som de er. Hvor mye og hva som velges av frukt kan varieres, men jo mer frukt jo bedre. Men husk å tilpasse væsken, slik at det ikke blir for tørt.
- All frukten blandes godt, og vendes i mel, før den tas opp i deigen og blandes der
- Deigen fordeles i fem former.
- Stekes ved 175 grader i 60 – 75 minutter og avkjøles i formene, før kakene tas ut på rist.