Rotfrukter bakt i høy med gode pølser

Pølser kan være mye forskjellig. Noen er fulle av tilsetningsstoffer. Niklas leter etter de som er uten.

Foto: SVT

Rotfrukter bakt i halm med gode pølser

Ekstra fine pølser, isterband, salsiccia og chorizo setter en spiss på middagen. Men mest spesielt er det vel å legge grønnsakene i halm? Her får du oppskriften fra Niklas' mat.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 175 grader.

Rotgrønnsakene

Bløtlegg halmen over natten.

Klem vannet ut av høyet og legg det på et ark aluminiumsfolie. Brenn halmen lett med en gassbrenner.

Del grønnsakene i store båter, ca 4x5 cm. Legg rotgrønnsakene og sitronskiver på halmen. Drypp over olivenolje, salte og pepre. Slå på vinen. Dryss over finhakket persille.
Brett aluminiumsfolien til en stor pakke. Settes i ovnen i 45-60 minutter, eller til grønnsakene er myke.

Sennepssaus

Rør sammen rømme, sennep og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Pølsene

Grill eller stek pølsene og legg dem på et stort fat. Ta grønnsakene ut av halmen og legg ved siden av. Server sennepssaus i en skål ved siden av.

Tips

Hvis du kan få tak i rå pølser, som lammepølse eller frokostpølse, bruk gjerne dem. Sørg for å grille dem til de får en godt grillet ytterside. Så settes de i ovnen med grønnsakene de siste 10 minuttene.

Isterband er en svensk pølse som hovedsakelig er utbredt i traktene rundt Kalmar. (Kilde: Wikipedia)

Salsiccia er en italiensk pølse med varianter etter innhold og regionen den kommer fra. (Kilde: Wikipedia)

Chorizo eller Chouriço er en pølse med sterk smak. Den stammer opprinnelig fra Spania og Portugal, men har etterhvert blitt populær i store deler av verden. (Kilde: Wikipedia)

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat