Pulled pork med hjemmelaget BBQ-saus
Foto: NRK

Pulled pork med hjemmelaget barbecuesaus

Langtidsstekt svinebog eller svinenakke som blir så mørt at du bare kan dra det fra hverandre. Pulled pork er amerikansk gatemat som kan spises med hendene. Lars Erik Vesterdal har smak av røyk som en av ingrediensene i oppskriften på grillsaus.

Slik gjør du

Pulled pork

Brun kjøttet kraftig i en panne. Stekes i ovnen i 8-10 timer på 70 °C. Avkjøl det litt og riv det fra hverandre med en gaffel, ikke bruk kniven. Smak til kjøttet med salt og pepper og det krydderet du vil.

Barbecuesaus

Smelt brunt sukker i panna, tilsett alle ingrediensene og kok dette godt sammen i 15 minutter. Juster smaken med røyksyre. Bland litt av sausen i kjøttet.

Servering

Anrett kjøtt og BBQ-saus på en hvetelefse sammen med kuttet tomat, vårløk og agurk. Dra en stripe majones over og topp dette med noen salatblader.

Tips

Røyksyre fås kjøpt i små flasker i spesialbutikker. Bruk bare noen dråper. Noen dråper med flytende hickoryrøyk (liquid hickory smoke) kan også brukes.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1