Churros med pasjonsfrukt-krem

Ulike varianter av churros, en fritert deig av smør, melk, mel og egg, spises i flere land i Sør- og Mellom-Amerika. Pauls Svensson serverer dem med pasjonsfrukt-krem og vaniljeis.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Churros med pasjonsfrukt-krem

Churros er den mexicanske varianten av skandinaviske munker. Dette er en oppskrift som også inkluderer en eksotisk krem med pasjonsfrukt.

Slik gjør du

Pasjonsfrukt-krem

Kok boksen med søt kondensert melk i tre timer. Boksen må være godt dekket med vann hele tiden. Bland kremen med pasjonsfruktkjerner.

Churros

Varm smør, melk, sukker og salt. Bland i hvetemel inntil deigen slipper kasserollen.

Ha deigen i en bolle og tilsett eggene.

Fyll deigen i en sprøytepose med stjernetut. Varm opp frityrolje til 180 grader, og sprøyt deigen i små pølser ned i olja. Friteres til deigpølsene er gyllenbrune.

Rull churrosene i sukker og kanel.

Serveres med pasjonsfrukt-kremen, og gjerne litt vaniljeis også.

Tips

Prøv å dyppe churros i varm kakao.

Vær ekstra oppmerksom når du koker søt kondensert melk. Ta merkelappen av boksen, fyll flere centimeter vann over boksen og pass på at den hele tiden er mer enn dekket med vann. Sett gryten på lav varme når den har kokt opp. Følg med og fyll på vann når det er nødvendig.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE