Boller med vaniljekrem og sjokolade

Jo mere, dess bedre er jentene i Katzenjammers motto. Strø på kokosmasse eller hakket sjokolade, så blir det ekstra godt.

Foto: Øyvind Wik / NRK

Boller med vaniljekrem og sjokolade

Dette er Marianne i bandet Katzenjammers offisielle oppskrift på boller. Vanlig bolledeig fylles med hjemmelagd vaniljekrem, og etter steking får bollene sjokoladetrekk.

Slik gjør du

Lag bolledeig på vanlig måte.

Når den er ferdig hevet, kjevle den ut til den er ca. 1 cm tykk. Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål).

Legg en toppet spiseskje med vaniljekrem i midten av sirklene. Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett. Snu bollen rundt.

La heve til dobbel størrelse. Stek dem på 180 °C ved varmluft, 210 ved vanlig over- og undervarme i 3-5 min..

Vaniljekrem
Kok opp melken med splittede vaniljestenger. Egg, eggeplommer, maisenna og sukker piskes godt sammen (ikke luftig).

Hell den varme melken over eggene, og rør godt. Hell alt tilbake i kjelen mens du pisker godt. Det skal koke helt opp.

Hell alt over i en kald bolle, avkjøles.

Mens du lar bollene kjøle seg ned, lages sjokoladetrekket.

Bryt sjokoladen i biter. Smelt smøret på svak varme i en tykkbunnet kjele. Ha i sjokoladen, og rør hele tiden. Spe i med fløten til slutt. Sjokoladen skal være flytende, men ikke rennende.

Dypp bollene i sjokoladen. La de få bli venner med hverandre i noen min. og server.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Katzenjammer i Nitimen