Slik gjør du
Lag bolledeig på vanlig måte.
Når den er ferdig hevet, kjevle den ut til den er ca. 1 cm tykk. Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål).
Legg en toppet spiseskje med vaniljekrem i midten av sirklene. Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett. Snu bollen rundt.
La heve til dobbel størrelse. Stek dem på 180 °C ved varmluft, 210 ved vanlig over- og undervarme i 3-5 min..
Vaniljekrem
Kok opp melken med splittede vaniljestenger. Egg, eggeplommer, maisenna og sukker piskes godt sammen (ikke luftig).
Hell den varme melken over eggene, og rør godt. Hell alt tilbake i kjelen mens du pisker godt. Det skal koke helt opp.
Hell alt over i en kald bolle, avkjøles.
Mens du lar bollene kjøle seg ned, lages sjokoladetrekket.
Bryt sjokoladen i biter. Smelt smøret på svak varme i en tykkbunnet kjele. Ha i sjokoladen, og rør hele tiden. Spe i med fløten til slutt. Sjokoladen skal være flytende, men ikke rennende.
Dypp bollene i sjokoladen. La de få bli venner med hverandre i noen min. og server.
Tips
Se også: