Syltynt glass kan brettes rundt dingser

Willow-glasset er bare 0,05 millimeter tykt.

Tynt glass
Foto: Corning

Stadig tynnere smarttelefoner med stadig større skjermer stiller krav til glasset som brukes.

New York-firmaet Corning har lenge vært tungt inne på markedet med sine Gorilla-glass, som blant annet brukes av både Samsung og HTC.

Nå har de utvikla en enda tynnere og mer fleksibel glasstype som har fått navnet Willow-glass.

Også ikke-flate skjermer

Willow-glasset kan lages så tynt som 0,05 millimeter, mens Gorilla-glassene er 0,2 og 0,5 millimeter.

Glasset ble vist fram under Society for Information Displays utstillingsuke i Boston, og der fortalte Corning at glasset også kunne brukes på skjermer som ikke er flate.

– Skjermer preger alt for tiden, og produsentene prøver å få både bærbare dingser og store skjermer tynnere, sier Dipak Chowdhury i Corning til BBC.

Fusjon

Coorning kaller prosessen de bruker for å lage denne typen glass Fusion (fusjon). Som du kan se i videoen over blir glasset rulla ut på noe som ligner på en trykkpresse.

Dette skjer etter at ingredinsene først har blitt varma opp til rundt 500 °c.

Firmaet sier at denne metoden er langt mer effektiv for masseproduksjon enn tradisjonelle måter å lage ultratynt glass på.

Det blir ikke sagt noe om når vi kan forvente å se Willow-glass på elektronikk, men firmaer som utvikler skjerm- og trykkfølsomhets-teknologi har allerede fått produktprøver.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)