Du kan betale med nye Android-telefoner

– Dette kan erstatte bankkortet ditt, sier Google-sjef Eric Schmidt.

GOOGLE/

Eric Schmidt viser frem en telefon som på sikt kan gjøre bankkort overflødige.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For noen uker siden gikk ryktene om at neste generasjons Iphone vil fylle rollen som bankkort. Nå går Google ut og offentliggjør at denne teknologien helt sikkert vil være på plass i den neste versjonen av Android-programvaren.

Ny vår for gammel teknologi

Google-sjef Eric Schmidt viste mandag frem en telefon som foreløpig ikke er på markedet. Denne telefonen er utstyrt med en såkalt NFC-brikke, som benytter seg av Near Field Communications-teknologi.

Schmidt prøvde å dekke til merkenavnet på telefonen, men cnet spekulerer i at det var en Nexus S.

NFC er en høyfrekvent trådløs kommunikasjonsteknologi som muliggjør utveksling av data mellom enheter som er i nærheten av hverandre. Denne teknologien vil gjøre det enkelt å bruke telefonen både som betalingsmiddel og sikkerhetsnøkkel.

NFC-teknologien er ikke ny i seg selv, men hvis både Apple og Google tar den i bruk er det ikke noen tvil om at den vil få en ny rolle i telefonverden.

Samarbeid - ikke konkurranse

Google har ingen planer om å lage egne applikasjoner for å utnytte denne teknologien, men Schmidt regner med at andre gjør det.

– Jeg tipper det vil dukke opp 500 nye leverandører av mobile betalingstjenester så snart de nye plattformene blir tatt i bruk, sier Google-sjefen til Reuters.

Han presiserer at Google ikke vil konkurrere med tradisjonelle betalingskortaktører, men heller få til et samarbeid.

Google kontrollerer rundt to tredjedeler av alle internettsøk, men konkurrerer med Facebook og Apple om andre deler av teknologimarkedet. Schmidt mener mye av konkurransen er medieskapt.

– Dere fokuserer alt for mye på konkurransen - ikke på at markedet blir større. Det er jo ikke noen tvil om at flere aktører innenfor kommunikasjonsmarkedet gir flere brukere, sier han til Reuters.