– Iphone 5 kan brukes som bankkort

Apple-nettstedmed rykte om at neste generasjons Iphone kan brukes som betalingsmiddel.

Iphone 5
Foto: Skjermdump

En Iphone med et godt app-utvalg kan utføre en haug med praktiske oppgaver, men rollen som bankkort kan den foreløpig ikke fylle.

Skal vi tro nettstedet Cult of Mac, som spesialiserer seg på Apple-nytt, kan dette forandre seg med Iphone 5.

Betalingskort og sikkerhetsnøkkel

Stikkordet skal være Near Field Communication (NFC), som er en høyfrekvent trådløs kommunikasjonsteknologi.

Ved hjelp av NFC kan man utveksle data mellom enheter som er i nærheten av hverandre (en avstand på rundt 10 cm). Denne teknologien vil gjøre det enkelt å bruke telefonen både som betalingsmiddel og sikkerhetsnøkkel.

Eirik Solheim, redaktør i NRKbeta.no, kjenner ikke til denne artikkelen spesielt, men synes utviklingen er naturlig.

– Når jeg reiser bruker jeg telefonen som boardingkort, for eksempel, sier han til NRK.no. Mobilen er alltid med og jo mer som samles der, jo enklere blir det.

Solheim har imidlertid merket at papirbilletter og bankkort også har sine fordeler - de går nemlig ikke tom for strøm, og trenger ikke skrus av om bord på et fly.

Men som et tillegg til dagens løsninger, tror Solheim at mobilen kan bli et godt betalingsmiddel i mange tilfeller.

Din Mac, min Mac

I artikkelen spekulerer også Cult of Mac i at NFC skal muliggjøre fjerndatabehandling.

Cult of Macs anonyme kilde forklarer at dette vil føre til at man kan gjøre en hvilken som helst Mac til sin egen, bare ved hjelp av Iphonen.

– Iphonen gir Macen informasjonen den trenger. Systemet vil da gi deg dine innstillinger, bakgrunner, bokmerker og applikasjoner - det blir som å jobbe på sin egen maskin.

Han forklarer at all kommunikasjon med Macen vil bli brutt så snart Iphonen blir frakta utenfor rekkevidde, og maskina går tilbake til sine gamle innstillinger.

Asia først ute

NFC er allerede etablert i Asia, og er venta å eksplodere i Europa i løpet av få år. Apple har ansatt en ledende NFC-ekspert og har patentert mye ny NFC-teknologi, noe som ikke akkurat kveler ryktene fra Cult of Mac.

Om det er hold i spekulasjonene rundt neste generasjons Iphone, og når den eventuelt kommer til Norge, lover vi å komme tilbake med.