Hopp til innhold

Ernas ektemann: Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går

Erna Solbergs ektemann ber om unnskyldning overfor NRK og programleder Ingunn Solheim etter å ha beskyldt NRK for bevisst å sverte Høyre i valgkampen.

Erna Solberg og Sindre Finnes

Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes. Finnes gikk i går kveld hardt ut mot NRK på Twitter og i et intervju som han senere trakk.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg vil be om unnskyldningen overfor Ingunn Solheim og NRK. Mitt hjerte banket litt vel hardt for Erna under debatten i går. Jeg håper dere aksepterer min unnskyldning, skriver Sindre Finnes i en e-post til NRK-programleder Ingunn Solheim i dag.

Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes sa til NRK.no i går at NRK har lagt en bevisst strategi for å sverte Høyre i valgkampen.

Høyre: Vil ikke si om saken er uheldig

Kommunikasjonssjef i Høyre Sigbjørn Aanes viser til unnskyldningen fra Finnes når NRK konfronterer han med kritikken fra Erna Solbergs ektemann.

– Sindre har bedt om unnskyldning og håper at NRK og Ingunn Solheim aksepterer denne. Vi oppfatter Ingunn Solheim som en dyktig programleder som har vært flink i NRKs valgmagasiner denne valgkampen, sier Aanes.

– Men det kom sterke beskyldninger om en svertekampanje fra NRK?

– Sindre ble engasjert og har bedt om unnskyldning.

– Er denne saken uheldig for Høyre?

– Jeg vil ikke ha noen mening om denne saken er uheldig før Høyre, sier Aanes.

– Kommer dere til å gi noen råd til Finnes og andre ivrige Høyre-folk på Twitter?

– Engasjementet ser vi ganske mye av på Twitter, og det er bra. Men man må være forberedt på at det er et sosialt fora, og det man skriver der det kommer ut, sier Aanes.

NRK akspepterer unnskyldning

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk sier at NRK aksepterer unnskyldningen til Sindre Finnes.

Programdirektør i NRK Per Arne Kalbakk

Nyhetsdirektør i NRK Per Arne Kalbakk.

Foto: NRK

– Det er bra at folk er engasjert i valgkampen, men det er ugreit å gå direkte på programledere som prøver å gjøre en profesjonell jobb. Derfor er jeg glad for at Finnes ber Solheim om unnskyldning direkte. Vi aksepterer selvsagt unnskyldningen, og vi ser fortsatt frem til fortsatt god valgkamp, også med Høyre, sier Kalbakk.

– En bevisst strategi for å sverte Høyre

– Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, sa Finnes i telefonintervju med NRK i går.

På Twitter skrev han at NRK bør vurdere å permittere programleder Ingunn Solheim.

Etter debatten var Finnes svært opprørt, og sa dette da NRK ringte.

– Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet, sa han til NRK i går kveld.

(Artikkelen fortsetter)

Sindre Finnes på twitter

Her er utspillene Sindre Finnes kom med på Twitter.

Foto: skjermdump

Trakk sitatene

Like etter telefonintervjuet ringte Finnes tilbake for å trekke tilbake alle sitatene sine.

På Twitter la han ut en ny tweet: «Etter å ha tenkt meg om håper jeg Ingunn Solheim gjør det beste ut av resten av valgkampen som programleder.»

Finnes er gift med Høyre-leder Erna Solberg som ligger an til å bli Norges nye statsminister. Han er også fagsjef i NHO-foreningen Norsk Industri.

Trenger norske skoler og norske elever mer konkurranse for å heve prestasjonene? Brennpunkt har vært i Sverige, som har fritt skolevalg, rangering av skoler og en stadig økende andel privatskoler. Redaksjonen har også filmet i den finske skolen der de satser på sterke lærere, spesialundervisning, karakterer fra skolestart, men ingen rangering av skoler. 
I hvilken retning skal den norske skolen gå? Brennpunkt følges opp av Valgstudio, med politisk debatt mellom høyre og venstresiden.

Se gårsdagens Valgstudio med Brennpunkt. Det var debatten etter Brennpunkt-innslaget som fikk Ernas ektemann Sindre Finnes til å reagere.

Les mer om stortingsvalget

Flere hundre mennesker møtte opp i Dronningparken for å gå et glimt av Erna Solberg og den nye borgerlige regjeringen.

– Siv får gjennomført det hun lover

Den nyvalgte regjeringen ble mottatt som superstjerner da de møtte folket i Dronningparken i Oslo i ettermiddag.

– Eg veit at eg kjem i et departement der det jobbar dyktige folk, seier påtroppande kommunalminister Jan Tore Sanner. Han har lang erfaring frå Stortinget, og seier at han føler seg godt førebudd til jobben.

– Har sommerfugler i magen

Statsminister Erna Solberg ringte aldri Jan Tore Sanner da hun skulle tilby ham statsrådspost. – I vår moderne tid driver vi med dørbank, så Erna kom og banket på hos meg, sier han.

Jens Stoltenberg sa at han har fått et nært og fint forhold til kongen idet han gikk inn til sitt siste statsråd i denne omgang.

Stoltenberg: - Gleder meg til å bo hjemme!

– Det har vært veldig fint å bo i statsministerboligen med mye praktisk hjelp og nærheten til Slottet og Stortinget, men det skal bli godt å bo hjemme!

Slik blir trolig kabalen

Desse blir statsrådar

Her er lekkasjane frå statsrådskabalen til den nye regjeringa. Onsdag får du se om kabalen går opp.