NRK Meny
Normal

– Det er fortsatt en time igjen!

Både Jens Stoltenberg og Erna Solberg ville minne velgerne på at det fortsatt er mulig å stemme da de møttes hos NRK en time før valgresultatene begynner å tikke inn.

Jens og Erna rett før de første tallene kommer

VIDEO: Erna Solberg og Jens Stoltenberg i studio mandag kveld.

Statsministerkandidatene fikk muligheten til å komme med en siste oppfordring mens valgvakene begynner å fylles opp.

– Det er først og fremst å gå og bruke stemmeretten. Det er noe av det fineste vi har i landet vårt, at folk bestemmer hvem som skal styre. Det er veldig viktig at flest mulig bruker den stemmeretten, sa Stoltenberg.

Solberg ville også ha flest mulig til urnene før stengetid.

– Det viktigste er at folk stemmer. Hvis du vil ha en ny og handlekraftig regjering, bør du stemme Høyre. Det er fortsatt en time igjen, sier Solberg.

– Et privilegium

Jens Stoltenberg på vei inn til NRK på valgdagen

Jens Stoltenberg på vei inn til NRK på valgdagen.

Foto: Simon Solheim / NRK

Både Solberg og Stoltenberg trekker frem møtene med velgerne som høydepunktene i valgkampen.

– Det er det som gjør at vi er politikere. Man kan ikke være toppolitiker uten å få energi av å møte mennesker. Jeg opplever at det er utrolig lite som skal til før folk begynner å snakke. Det er et privilegium å få møte så mange mennesker med så mange gode historier. Det gjør mitt liv rikere, sier Stoltenberg.

Solberg innrømmer at det har vært en lang og slitsom valgkamp.

– Jeg sov godt i natt, hjemme i min egen seng i Bergen. Jeg hadde gått en uke til hvis jeg måtte, men det er greit at det er slutt i dag, sier hun.

Les: Valg 2013: Dette husker vi

Lå an til valgthriller

Den første prognosen kommer klokken 21.

Tre dager før valget viste NRKs meningsmåling at det var svært jevnt mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Ap lå an til 28,3 prosents oppslutning, mot Høyres 25,1 prosent.

– Det ligger jo spenning i det faktiske valgresultatet. Selv om målingene har vært gode, vet vi ikke mer før stemmene er talt opp, sier Solberg, og oppfordrer alle som ikke har stemt om å gjøre det før valglokalene stenger.

– Akkurat nå er det litt begrenset hvor interessant det er å spekulere. Alle har talt, og nå er det velgerne som skal stemme og gi oss svaret, sier Stoltenberg.

Også på statsministerbarometeret var det jevnt. 43,2 prosent ville beholde Jens Stoltenberg, mens 41,2 prosent ville ha Erna Solberg.

Les: Erna: – Ap innser at flertallet glipper
Les: Valgthriller mellom Jens og Erna

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget