Tre selvmord ved Foxconn-fabrikk

Tre ansatte ved en Foxconn-fabrikk i Kina har begått selvmord de siste tre ukene, ifølge lokale medier.

Kinesiske arbeidere ved en Foxconn-fabrikk i Schenzhen

Kinesiske arbeidere ved en Foxconn-fabrikk i Schenzhen. Ved en annen fabrikk skal tre ansatte ha begått selvmord de siste ukene.

Foto: STR / Afp

Alle tre hoppet fra en bygning ved en fabrikk i byen Zhengzhou. De tre døde er en 30 år gammel gift mann, en 23 år gammel kvinne og 24 år gammel mann, melder nyhetsbyrået AFP.

– Årsaken til at de hoppet i døden er ikke kjent, heter det i en pressemelding fra en New York-basert organisasjon som overvåker arbeideres rettigheter i Kina.

Apple storkunde

Foxconn er blant annet storprodusent av en rekke typer elektroniske apparater for mange av verdens kjente merkevareprodusenter. Amerikanske Apple er Foxconns største kunde i Kina.

I 2010 kom selskapet i medias søkelys etter flere selvmord blant de ansatte ved en fabrikk i Kina. Foxconn satte deretter opp lønningene med 70 prosent og tillot de ansette å organisere seg.

I 2012 måtte politiet sette inn store politistyrker da det brøt ut et voldsomt slagsmål mellom ansatte på en fabrikk. Om lag 2.000 ansatte var involvert i slagsmålet, og 40 personer ble såret ved fabrikken med 79.000 ansatte.

Foxconn hevder at slagsmålet ikke var arbeidsrelatert, men forårsaket av en personlig uoverenskomst.

SISTE NYTT

Siste nytt

NASAs bilder av den første flyturen på Mars 190421

Nasa-helikopter har flydd på Mars

Dronehelikopteret «Ingenuity» har klart å gjennomføre historiens første flytur på Mars.