300 ansatte truet med å ta livene sine

300 ansatte ved Foxconn-fabrikken i Kina truet med å ta livene sine ved å hoppe ned fra fabrikkens tak. Microsoft etterforsker nå arbeidsforholdene ved fabrikken.

Kina

Fabrikkarbeidere ved Foxconn i Kina.

Foto: BOBBY YIP / Reuters

Microsoft undersøker nå arbeidsforholdene ved en Foxconn-fabrikk i Wuhan i Kina, etter at flere enn 300 ansatte truet med å kaste seg ned fra fabrikkens tak, skriver Sky News. Fabrikken produserer i hovedsak Xbox-produkter.

Kinesiske medier melder at de ansatte ved fabrikken i Wuhan krevde en lønnsøkning. Men de overordnede ga beskjed om at de enten kunne beholde jobbene sine uten en lønnsforhøyelse, eller si opp og motta en sluttpakke.

Men etter at flertallet valgte sluttpakken, ble tilbudet trukket tilbake, og arbeiderne mottok ikke lønningene de hadde krav på.

Record China skriver at avgjørelsen førte til voldsomt raseri blant arbeiderne på fabrikken.

De ansatte stakk av fra sine plikter i arbeidstiden, og gikk sammen opp på fabrikkens tak. Deretter truet de med å hoppe i døden.

Ordføreren i Wuhan klarte å overtale dem til å komme ned, ifølge Sky News.

Foxconn, som ifølge Wikipedia er verdens største elektronikkfabrikant, produserer produkter også for Nintendo, Apple, og Sony. Selskapet prydet overskriftene verden over da et dusin ansatte begikk selvmord i 2010.

Dette resulterte i at firmaet måtte ty til såkalte «selvmords-nett » ved enkelte av fabrikkene, for å berge de som vil begå selvmord.

SISTE NYTT

Siste nytt