Spacey søker behandling etter flere anklager om seksuell trakassering

Etter flere anklager mot seg ønsker den amerikanske skuespilleren Kevin Spacey å få behandling.

Kevin Spacey

SØKER HJELP: Det ble i dag kjent at skuespiller Kevin Spacey ønsker å søke behandling etter anklager om seksuell trakassering mot flere menn.

Foto: Nicholas Kamm / AFP

– Kevin Spacey tar nå den tiden han trenger til å søke råd og behandling, sier PR-agenten til skuespilleren til The New York Times.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at «House of Cards»-stjernen denne uken har fått flere anklager rettet mot seg om ubehagelig oppførsel og seksuell trakassering mot flere menn.

Det ble ikke gjort klart for hvilken behandling det er snakk om.

– Så flere ganger at han klådde på andre menn

Det har rullet inn flere anklager mot Oscar-vinneren denne uken.

Mexicanske Roberto Cavazos hevdet onsdag at han klarte å komme seg ut av to situasjoner hvor Spacey prøvde seg på en måte som «grenset til trakassering».

Flere av anklagene dreier seg om tiden da Spacey var kunstnerisk leder på teateret Old Vic i London.

The Old Vic theare is seen in London

VAR HELT STILLE: En tidligere ansatt ved teateret Old Vic i London hevder at alle ansatte visste om Spaceys oppførsel, men valgte å ikke si noe.

Foto: Toby Melville / Reuters

– Vi var alle involvert i at vi måtte være helt stille og ikke si noe, sa en tidligere ansatt ved teateret til den britiske avisen The Guardian.

– Jeg så flere ganger at han klådde og tafset på andre menn i alle mulige situasjoner.

En mann fortalte også BBC på onsdag at Spacey hadde prøvd seg på ham som 17 åring mens han sov.

Spacey hadde invitert ham på en helgetur til New York i 1980, og insistert på at de måtte dele seng. 17-åringen hadde valgt å sove på sofaen, men hadde likevel våknet i Spaceys armer om morgenen.

Beklaget på Twitter

Det hele startet med at skuespiller Anthony Rapp tidligere denne uken fortalte at Spacey hadde prøvd å overtale ham til sex. Da var Rapp bare 14 år gammel.

anthony rapp

VAR BARE 14 ÅR: Star Trek-stjernen Anthony Rapp gikk denne uken ut med at Spacey hadde prøvd å overtale ham til sex som 14-åring.

Foto: Amy Sussman / AP

– Han løftet meg som en brudgom løfter en brud. Jeg vred meg ikke unna til å begynne med, fordi jeg ikke skjønte hva som skjedde. Og så la han seg oppå meg, forteller Rapp i et intervju med nettstedet Buzzfeed.

I ettertid beklaget Spacey på Twitter, og benyttet samtidig anledningen til å komme ut av skapet.

«Om jeg oppførte meg som han beskriver, skylder jeg ham min mest dypfølte unnskyldning for det som ville vært dypt upassende fylleatferd», skriver Spacey.

«Som mine nærmeste vet, har jeg gjennom livet hatt forhold til både menn og kvinner. Jeg har elsket og hatt romantiske møter med menn gjennom hele livet, og jeg velger nå å leve som homofil mann.»

Laster Twitter-innhold

Netflix har i ettertid uttalt at de foreløpig stanser produksjonen av TV-serien «House of Cards».

Mandag ble det kjent at sesong seks av «House of Cards» skulle bli den siste i rekken, og planen var å legge den ut på Netflix i midten av 2018 med 13 episoder.

Det er nå usikkert hvordan pausen i produksjonen vil påvirke disse planene.

SISTE NYTT

Siste nytt