Disse Hollywood-stjernene beskyldes for seksuelle overgrep

De siste ukene har stadig flere kvinner og menn kommet med beskyldninger mot Hollywood-kjendiser om seksuell trakassering.

Seksuelle anklager Hollywood

Disse er de profilerte Hollywood-kjendisene som i tillegg til Harvey Weinstein så langt har blitt beskyldt for seksuell trakassering. Øverst fra venstre: Kevin Spacey, Ben Affleck, James Toback. Ned fra venstre: Dustin Hoffman, Jeremy Piven, Brett Ratner.

Foto: AP/AFP/REUTERS

Den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein ble i oktober sagt opp fra Miramax Films, etter beskyldninger om seksuell trakassering og overgrep av hundrevis av kvinnelige skuespillere. Kampanjen #MeToo startet i etterkant av Weinstein-skandalen.

Weinstein etterforskes for overgrep mot sju britiske kvinner

Anklagene mot Weinstein fikk snøballen til å rulle. Nå kommer det stadig flere historier om seksuell trakassering i Hollywood.

Foto: Robyn Beck / AFP

Etter de mange anklagene mot Weinstein virker det som om demningen er i ferd med å briste i Hollywood etter stadig flere sprekker i form av ukentlige anklager mot kjente mannlige toppfigurer.

Her er listen så langt:

Brett Ratner

Regissør og produsent Brett Ratner (48) er den siste i Hollywood som har fått anklager om seksuelle overgrep rettet mot seg. Seks kvinnelige skuespillere har anklaget den suksessfulle regissøren for seksuell trakassering eller upassende oppførsel, skriver Los Angeles Times.

Skuespiller og modell Natasha Henstridge (43) hevder Ratner tvang henne til å utføre oralsex på ham i hans leilighet i New York tidlig på 90-tallet. Henstridge var 19 år og jobbet som modell, mens Ratner var en oppadstigende musikkvideoregissør tidlig i 20-årene. Henstridge sier hun sovnet på sofaen mens hun og flere andre venner hang ut i leiligheten

Natasha Henstridge

Natasha Henstridge sier hun ble utsatt for seksuelt overgrep av Ratner som 19-åring.

Foto: DAN STEINBERG / AP

til Ratner. Da hun våknet var hun alene med Ratner.

– Han stilte seg foran døråpning da jeg skulle dra og nektet å røre på seg. Han brukte makt og tvang seg fysisk på meg. Til slutt ga jeg etter og han gjorde sin greie, forteller Henstridge til den amerikanske avisen.

Skuespiller Olivia Munn (37) var i 2004 en ung skuespillerinne og besøkte settet til filmen «After the sunset», som Ratner regisserte. Hun ble bedt om å ta med mat til Ratners vogn.

Hun hevder at Ratner onanerte foran henne da hun kom inn og ba henne bli da hun forsøkte å dra.

Sexual Harassment Olivia Munn

Olivia Munn hevder Ratner onanerte foran henne.

Foto: Richard Shotwell / AP

– Jeg har tatt bevisste valg om å ikke jobbe med Brett Ratner, sier Munn til Los Angeles Times.

Avisen forteller også historien til fire andre kvinner, skuespillerne Jamie Ray Newman, Katharine Towne, Jorina King og modellen Eri Sasaki, som hevder de har blitt utsatt for seksuell trakassering av regissøren.

Ratner, som er kjent for å ha regissert blant annet Rush Hour-filmene og X-Men: The Last Stand, benekter via sin advokat Martin Singer beskyldningene fra alle kvinnene.

Han har også gått til injuriesøksmål mot en kvinne som i forrige måned skrev på Facebook at han hadde voldtatt henne mens hun var full for 12 år siden i Hollywood, skriver Variety.

DOUNIAMAG-US-ENTERTAINMENT-FILM-HWOF-RATNER

Brett Ratner med sin stjerne på Walk of Fame tidligere i år.

Foto: CHRIS DELMAS / AFP

Han har likevel trukket seg fra sin avtale med filmstudioet Warner Bros. i lys av beskyldningene, ifølge Hollywood Reporter. I tillegg har Playboy Enterprises trukket seg fra sitt samarbeid med regissøren og produsenten.

Ratner hadde sikret seg rettighetene til en filmatisering av Hugh Hefners liv gjennom sitt produksjonsselskap RatPac Entertainment.

– Vi finner slik oppførsel fullstendig uakseptabelt og legger derfor alt vår samarbeid med RatPac Entertainment på is til vi har fått vurdert situasjonen ytterligere, skriver Playboy Enterprises i en uttalelse.

Dustin Hoffman

Den velkjente skuespilleren og doble Oscar-vinneren Dustin Hoffman (80) har blitt anklaget for seksuell trakassering som skjedde i 1985.

Forfatteren Anna Graham Hunter var 17 år og jobbet som praktikant på filmsettet til «En handelsreisendes død» hvor Hoffman, som på den tiden var i slutten av 40-årene, hadde hovedrollen.

I et innlegg i Hollywood Reporter har Graham Hunter publisert dagboken sin fra den tiden og beskriver i detalj hvordan skuespilleren flere ganger oppførte seg upassende overfor den unge praktikanten.

Den første dagen hennes på jobb ba Hoffman 17-åringen om en fotmassasje, noe hun ga ham, selv om hun ikke hadde lyst, skriver hun.

– Han flørtet åpenlyst, tok på rumpen min, han snakket om sex til meg og foran meg. En morgen jeg kom til garderoben hans for å ta imot frokostbestilling, så han på meg og gliste. Han tok seg god tid og sa: «Jeg vil ha et hardkokt egg. og en bløtkokt klitoris». Hans følge brøt ut i latter. Jeg dro målløs. Så gikk jeg inn på toalettet og gråt, skriver den nå 49 år gamle forfatteren i innlegget.

Hoffman selv har i en uttalelse beklaget oppførselen sin.

– Jeg har den største respekt for kvinner og føler meg forferdelig over at det jeg kan ha gjort, kan ha utsatt henne for noe så ubehagelig. Jeg beklager. Dette er ikke representativt for hvem jeg er, heter det i uttalelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

BRITAIN-ENTERTAINMENT-BFI-FILM-FESTIVAL-MEYEROWITZ STORIES

Dustin Hoffman har vært gift med sin nåværende kone siden 1980. han beskyldes for å ha oppført seg upassende overfor en 17-åring i 1985 og har beklaget.

Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Flere anklager mot Spacey

I forrige uke ble det kjent at den «House of Cards»-stjernen Kevin Spacey kom ut av skapet som homofil etter anklager om seksuelle fremstøt mot sin den gang 14 år gamle skuespillerkollega Anthony Rapp i 1986.

Det har også ført til at Netflix har bestemt seg for å innstille produksjonen av sesong seks av «House of Cards» på ubestemt tid for å få tid til å vurdere situasjonen og for å adressere eventuelle bekymringer fra skuespillere og ansatte.

De siste dagen har flere menn stått frem og hevdet at de har blitt utsatt for seksuell trakassering av den doble Oscar-vinneren.

Spaceys PR-agent uttalte nylig at skuespilleren nå ønsker å gå i behandling etter anklagene.

Anthony Rapp

Anthony Rapp var den første som gikk ut med anklager mot Kevin Spacey. Nå har flere gjort det samme.

Foto: Chris Pizzello / AP

Skuespiller Robert Cavazos skriver på Facebook at Spacey forsøkte å beføle ham på baren til teateret Old Vic i London, der Spaceys var kunstnerisk direktør fra 2004 til 2015.

Filmskaper Tony Montana hevder at Spacey befølte hans edle deler på en bar i Los Angeles i 2003, mens den britiske bartenderen Daniel Beal hevder at skuespilleren blottet seg for ham og forsøkte å trekke hånden hans mot seg, skriver BBC.

Dette skjedde mens Beal tok seg en pause på jobb, og da han gikk inn i baren igjen fulgte Spacey etter og insisterte på å gi ham en sveitsisk klokken til en verdi av rundt 55.000 kroner.

Kevin Spacey

Spacey har beklaget og stått frem som homofil etter anklagene. Netflix har innstilt innspillingen av sesong seks av «House of Cards».

Foto: Nicholas Kamm / AFP

BBC har også snakket med en annen mann, som ønsker å være anonym. Han hevder han ble seksuelt trakassert av skuespilleren på midten av 80-tallet. Mannen var 17 år og ble invitert av Spacey til hans leilighet i New York etter at de to møttes på en teaterskole.

Til tross for at han sov på sofaen, hevder mannet at han våknet med Spacey, som kun var iført undertøy, oppå seg.

Den andre kvelden skal mannen som da var 17 år begynte å gråte da Spacey forsøkte seg igjen.

– Til Spaceys forsvar så trakk han seg da unna og gikk for å sove, sier han.

Ben Affleck

En annen Oscar-vinner som har fått beskyldninger mot seg er Ben Affleck.

Hilarie Burton

Ben Affleck befølte Hilarie Burton på direkten tidlig på 2000-tallet. Hendelsen hadde blitt glemt, men ble igjen aktualisert med Weinstein-avsløringene.

Foto: Jordan Strauss / AP

Skuespilleren og regissøren var en av de første som fordømte Weinsteins oppførsel, men ble raskt påmint av skuespiller Hilarie Burton om at han selv har gjort lignende ting.

På begynnelsen av 2000-tallet befølte Affleck brystet til Burton under et MTV-program der han var gjest og hun programleder. Hendelsen ble fanget på kamera, og mange gikk ut på Twitter og ba Affleck om å også feie for egen dør.

– Jeg oppførte meg upassende overfor Ms. Burton, og jeg ber oppriktig om unnskyldning, skrev den kjente skuespilleren senere på Twitter.

Laster Twitter-innhold

James Toback

Brett Ratner har tidligere omtalt James Toback som en av sine nærmeste venner, og den 72 år gamle manusforfatteren og regissøren er en av dem som nå får aller flest beskyldninger mot seg i Hollywood.

I slutten av oktober skrev Los Angeles Times om 38 kvinner som hadde kontaktet avisen med anklager mot Toback om seksuelle overgrep. Kvinnene, ofte unge skuespillere, fortalte hvordan de hadde blitt lurt til å møte Toback på forskjellige steder under påskudd om intervju eller prøvespilling. Men kvinnene forteller at disse møtene raskt ble av seksuell natur.

Flere forteller hvordan Toback forsøkte å gni skrittet sitt mot dem før han ejakulerte i buksene eller på dem. Deretter skal regissøren ofte bare ha reist seg og dratt sin vei. Møtet var over.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sexual Harassment The Latest James Toback

James Toback avviser anklagene mot ham og sier at det ikke har vært biologisk mulig for ham å utføre det han er beskyldt for de siste 22 årene.

Foto: Richard Shotwell / AP

Etter at Los Angeles Times publiserte historiene til de 38 kvinnene har de blitt kontaktet av over 300 kvinner som hevder de har blitt utsatt for seksuell trakassering av Toback.

Toback selv nekter overfor avisen at han har møtt disse kvinnene, eller hvis han har gjort det så var det i «fem minutter» og han hadde «ingen erindring av dem». Han fortalte også

ENTERTAINMENT-US-GALA IN THE GARDEN

Selma Blair sier hun ble bedt om å prøvespille naken av Toback.

Foto: VALERIE MACON / AFP

at han har diabetes og en hjertesykdom som han må ta medisiner for, og at det de siste 22 årene har vært «biologisk umulig» for ham å delta i de aktivitetene som kvinnene beskriver. Han ville ikke utdype nærmere.

De kjente skuespillerne Selma Blair Og Rachel McAdams har også kommet med beskyldninger mot Toback i et intervju med Vanity Fair.

Blair hevder at Toback ba henne om å prøvespille for ham naken under et møte, og deretter ba henne om å få gni seg mot henne. Hun sa også at han truet henne med vold dersom hun sa noe om det.

Rachel McAdams

Rachel McAdams sier hun også hadde et møte med Toback som gjorde henne ukomfortabel.

Foto: Jordan Strauss / Ap

McAdams sier hun møtte Toback under påskudd om å snakke om en rolle i filmen Harvard Man i 2001. Møtet var i stedet fylt med upassende kommentarer fra Toback som gjorde henne ukomfortabel.

Jeremy Piven

Også Entourage-stjerne Jeremy Piven har fått beskyldninger om seksuell trakassering mot seg i kjølvannet av Weinstein-avsløringene.

Ariane Bellamar hevdet i flere twittermeldinger som var adressert til Piven at skuespilleren trengte henne opp i et hjørne i vognen sin på settet til Entourage og tok på brystene hennes, skriver E! News.

– Husker du da jeg forsøkte å dra og du tok tak i rumpen min, så på deg selv i speilet og sa «for et vakkert par vi er»?, skrev hun blant annet.

Laster Twitter-innhold

Piven selv har kategorisk avvist anklagene fra Bellamar.

– Det skjedde ikke. Det kreves masse mot for ofre å stå frem med deres historier, og jeg håper ikke at disse falske anklagene mot meg tar oppmerksomhet vekk fra historier som bør høres, sier han.

AWARDS-EMMYS

Jeremy Piven avviser anklagene mot ham.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt