Hopp til innhold

På brunsj hos fyrsteparet dagen derpå

Det nygifte fyrsteparet i Monaco holdt åpent hus på palasset søndag. Blant bryllupsgjestene som valgte å stikke innom var det norske kronprinsparet.

Kronprinsesse Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit på vei ut av Hotel de Paris for å dra til brunsjen på slottet til fyrst Albert og fyrstinne Cherlene av Monaco på dag tre av bryllupet. Kronprinsessen hadde på seg hvit bluse med rysjer, mørk bukse og lave sandaler.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Etter to dager i ulike festantrekk var stilen avslappet på brunsjen, der kongelige kunne komme og gå litt som de ville utover ettermiddagen.

Haakon og Mette-Marit

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit reiser tilbake til Norge i kveld etter tre dagers feiring i Monaco.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Lørdagens bryllupsfest, etter en forsinket middag, holdt på langt ut i de små timer med dans og stort fyrverkeri.

Norsk og nederlandsk deltagelse

Ikke alle bryllupsgjestene la veien innom fyrstepalasset søndag.

Men blant dem som var opplagt nok til å besøke nygifte Albert og Charlene var det norske kronprinsparet og Kronprinsesse Maxima og kronprins Wille-Alexander av Nederland.

Kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg hvit bluse med rysjer, mørk bukse og lave sandaler da hun og kronprins Haakon reiste fra Hotel de Paris like etter klokka 12.

Kronprinsesse Maxima og kronprins Wille-Alexander

Kronprinsesse Maxima og kronprins Wille-Alexander på vei til fyrstelig brunsj.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Kronprins Haakon stilte slipsløs i lys skjorte, blazer og lyse bukser Etter tre dagers bryllupsfeiring forlater kronprinsparet Monaco søndag kveld.

Brudeparet til Sør-Afrika

Brudeparet skal etter planen reise til Durban i Sør-Afrika førstkommende tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det var her Charlene trente da hun var aktiv svømmer. Prins Albert skal delta på et møte i regi av Den internasjonale olympiske komité mens de er i byen.

Sør-Afrikas president Jacob Zuma sier i en uttalelse at det føles spesielt å ta imot de nygifte til prinsessens hjemland.

– Vi tar fortsatt vare på den stoltheten prinsesse Charlene brakte til Sør-Afrika som olympisk svømmer, sier han videre.

Bryllupet ble sendt direkte på Sør-Afrikansk fjernsyn, og fikk stor plass i landets aviser i helga.

Brudeparet har ikke røpet noen detaljer om bryllupsreisen overfor offentligheten.

Naturlig bryllupsmiddag

Mer enn 500 gjester deltok under bryllupsmiddagen til fyrst Albert og fyrstinne Charlene av Monaco lørdag kveld.

Sammen med mesterkokken Alain Ducasse stod brudeparet bak temaet for lørdagens fire retters bryllupsmeny: «Et naturlig valg».

De vekta smaker fra Middelhavet og understreket at det naturlige valget også henspiller på det miljøvennlige ved kortreiste råvarer fra Middelhavsregionen.

I et land uten jordbruksnæring var grønnsakene og frukten hentet fra fyrstefamiliens private gård, plukket lørdag morgen, mens fisken var brakt inn av lokale fiskere.

LES: Norsk gallageneral var på sitt femte rojale bryllup

Fyrsteparet Albert og Charlene

Det nygifte fyrsteparet på vei inn til middag lørdag kveld.

Foto: FRED DUFOUR / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt