Hopp til innhold

– Jeg tror dette er den beste beslutningen jeg har tatt

I kveld er flere hundre bryllupsgjester samlet i operahuset i Monaco for å feire det nye fyrsteparet. Fyrsten talte til alle de oppmøtte, men kom raskt inn på den viktigste personen tilstede.

Video Prinsens tale til Charlene

Video: Se hele prinsens tale til Charlene.

Bryllupsgjestene ankom i kveld Opera Garnier, der stjernekokken Alain Ducasse har disket opp med flereretters middag til de mange hundre prominente, både kongelige, og andre høytstående gjester.

Fyrst Albert fikk påbegynne feiringen med sin tale til de mange gjestene, og ikke minst til sin nye kone, Charlene.

Les: Charlene måtte ta til tårene

Charlene, takk for at vi møttes på denne veien, som færre ferdes på, takk for at jeg fikk møte deg - og for at jeg får leve livet mitt med deg

Prins Albert til sin kone, Charlene

Gratulerte navnebror

Fyrsten startet noe utradisjonelt på sin tale til forsamlingen. Ikke fokusert på hva han selv hadde vært gjennom denne dagen, men til noen som har levd i ekteskap i beundringsverdig mange år.

– Jeg vil gjerne få gratulere min navnebror i Belgia, kong Albert den andre. For å være ærlig så var han egentlig den første Albert den andre, jeg er bare den andre. Jeg vil få gratulere kongen og hans hustru, dronningen av Belgia, som feirer deres 52. bryllupsdag i dag.

Gratulasjonen vakte stor applaus hos bryllupsgjestene.

– Det har vært en fantastisk reise så langt, og jeg vil gjerne takke alle som har hjulpet oss hit vi er i dag. Det har ikke bare vært enkelt, men jeg håper vi klarer å ta i mot dere alle og gjøre dette til en spesiell anledning for alle. Monaco har tatt i mot både Charlene og hennes familie og kulturene som skiller oss. Det så vi av alle som tok i mot oss i dag.

Fyrst Albert gjorde et poeng ut av at bryllupet mellom Charlene og han selv er med på å forene kulturer.

– Jeg håper at vårt ekteskap kan bistå, om enn på en veldig liten måte, til det.

Fyrsten ble fort klar over at han kun hadde tilmålt tid på talerstolen, og snudde seg mot sin kone.

– Den viktigste her i kveld

– Det er mange ting jeg har lyst til å si, men jeg må holde meg kort. Så jeg må komme til den viktigste personen her i kveld, og det er Charlene.

Igjen høstet prinsen stor applaus blant gjestene.

– Charlene, takk for at du holder ut med min travle hverdag, med mitt fravær, min inkonsekvens, min egenhet. Du er strålende - noen ganger en tålmodig kvinne. Takk for alt du har bragt inn i livet mitt.

– Takk for at vi møttes på denne veien

Fyrsten viste til kjente diktere i sin tale til bruden.

– Jeg har ofte blitt spurt, hvorfor har jeg ventet så lenge på å gifte meg. Og hvorfor har jeg latt deg vente, Charlene? Jeg tror det var forfatteren Tom Wolfe som sa at han var veldig glad for at han ventet, fordi det har gjort hele forskjellen i hans liv. Det var den beste beslutningen han tok.

– Jeg tror også dette var den beste beslutningen jeg har tatt.

– Jeg tok en ganske annerledes vei enn de fleste, men som Robert Frost sier i et av sine flotte dikt: «To veier avledes inn i en skog». Jeg er en av dem som tok veien som færre ferdes på, og det har gjort hele forskjellen.

– Charlene, takk for at vi møttes på denne veien, som færre ferdes på, takk for at jeg fikk møte deg - og for at jeg får leve livet mitt med deg.

SISTE NYTT

Siste nytt