NRK Meny
Normal

Alvorlig, men stabilt for Mandela

Helsetilstanden til Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela er fortsatt alvorlig, men stabil, opplyser en talsmann for regjeringen i landet.

Den 94 år gamle frigjøringshelten, som ble belønnet med Nobels fredspris i 1993, ble innlagt på sykehus med lungeproblemer fredag.

– Alvorlig

Talsmenn for myndighetene har siden betegnet tilstanden hans som kritisk, og regjeringstalsmannen Mac Maharaj opplyste i morgentimene onsdag at den ikke er endret.

– Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, sa Maharaj til radiostasjonen SAFM.

Det har de siste dagene vært mye fokus på Mandelas helstetilstand. I Sør-Afrika har mange begynt å be til høyere makter for Mandelas helse. Flere sier også at de har begynt å innstille seg på at det går mot slutten for den tidligere presidenten.

Inn og ut av sykehus

Nelson Mandela trakk seg tilbake fra offentligheten i 2004 etter å ha engasjert seg sterkt i kampen mot aids. Han ble siste gang sett offentlig under fotball-VM i Sør-Afrika i 2010, men de siste tre årene har han stort sett holdt seg hjemme.

Han har vært ut og inn av sykehus en rekke ganger de siste årene, i stor grad på grunn av lungeproblemer. I 2012 ble han operert for gallestein.

Det er andre gang på to måneder at den sørafrikanske frigjøringshelten, som fyller 95 år i juli, blir innlagt på sykehus med lungeproblemer. I april ble han utskrevet etter et ti dager langt sykehusopphold, der han fikk behandling for lungebetennelse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt