Duterte truer med å drepe sin egen sønn

Sønnen til Filippinenes president Rodrigo Duterte anklages for narkotikasmugling. – Hvis det er sant, dreper jeg deg, sier Duterte.

Rodrigo Duterte

President Rodrigo Duterte har lovet å drepe millioner av narkomane og kriminelle.

Foto: Noel Celis / AFP

Duterte har som kjent gått til krig mot narkotika og lovet å drepe millioner av narkomane og kriminelle.

Nå anklages sønnen hans, 42 år gamle Paolo Duterte, for å ha deltatt i nettopp alvorlig narkotikakriminalitet.

Han møtte nylig i en høring i senatet, anklaget for å ha hjulpet den kinesiske triaden med å smugle inn store mengder krystallisert metamfetamin til Filippinene.

President Duterte sa under valgkampen at ingen av barna hans var involvert i narkotikakriminalitet, men at de ville blitt straffet hardt hvis de var det. Onsdag gjentok han løftet, skriver AFP.

– Jeg sa at hvis jeg har barn som driver med narkotika, drep dem, så er det ingen som har noe å si. Så jeg sa til Pulong: Min ordre er å drepe deg hvis du blir tatt. Og jeg vil beskytte politifolkene som dreper deg hvis det er sant, sier Duterte.

Pulong er kallenavnet til Dutertes sønn. Han er viseordfører i hjembyen Davao, og beskyldes for å drive et kriminelt syndikat sammen med Manases Carpio, som er presidentens svigersønn.

Begge nekter for å ha gjort noe galt.

Paolo Duterte

Paolo Duterte og Manases Carpio avlegger ed i det filippinske senatet tidligere denne måneden.

Foto: Erik De Castro / Reuters

Anklages av senator

Anklagene mot Dutertes sønn kommer fra senator Antonio Trillanes, som jevnlig kritiserer presidenten for de mange drapene politiet har begått.

Antonio Trillanes

Antonio Trillanes viser frem dokumenter som angivelig viser at president Rodrigo Duterte og datteren har gjemt unna penger på en skjult bankkonto.

Foto: Aaron Favila / AP

Han har kalt Duterte en «sosiopat med mentaliteten til en leiemorder», og hevder presidenten har beordret ham drept.

– Enten kommer jeg til å utslette ham, eller så kommer han til å utslette meg, svarte Duterte tidligere denne måneden.

Trillanes har tidligere sittet fengslet for kuppforsøk mot daværende president Gloria Arroyo i 2003 og 2007, men ble valgt inn til senatet mens han sonet. I ettertid har han blitt kjent for å grave opp informasjon om korrupsjon og lovbrudd.

Ifølge politiets tall er over 3800 personer drept i aksjoner mot narkotikakriminelle siden Duterte ble innsatt som president. I tillegg er flere tusen drap uoppklart.

Opposisjonen og en rekke menneskerettighetsorganisasjoner mener Duterte bruker egne dødsskvadroner til å ta livet av narkomane.

Duterte hevder politiet kun dreper i selvforsvar, men har gjentatte ganger lovet å beskytte og belønne politifolk som blir straffeforfulgt for drap.

SISTE NYTT

Siste nytt