NRK Meny
Normal

Gravla dattera – barnebarnet er fortsatt savnet etter AirAsia-ulykken

I dag tok familien siste farvel med Hayati Lutfiah Hamid som mistet livet i AirAsia-tragedien. Hamid er det første offeret som har blitt identifisert av indonesiske myndigheter i ulykken som kan ha kostet 160 mennesker livet.

Moren til indonesiske Hayati Lutfiah Hamid i sorg

Moren til Hayati Lutfiah Hamid sørger over sin datter som mistet livet i AirAsia-ulykken.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Hayati Lutfiah Hamid var på vei til Singapore sammen med sin ti år gamle datter, ektemannen og svigermor da flyet deres forsvant sporløst 42 minutter etter avgang søndag morgen.

Hamid, som er en 47 år gammel barneskolelærer, var det første offeret som ble identifisert. Kvinnen fra Sidoharjo på Øst-Java ble identifisert ved hjelp av ID-kort, et operasjonsarr, armbånd og et halskjede hvor hennes initialer var inngravert, skriver The Jakarta Post.

I dag ble hun gravlagt av familien i den indonesiske byen Surabaya. Moren gråt og måtte bli trøstet av familiemedlemmer i det kisten ble fraktet ut av sykehuset i Surabaya.

Barnebarnet var om bord

Det var totalt 162 mennesker om bord i flyet, 155 passasjerer og sju besetningsmedlemmer. 17 av de savnede er barn, deriblant en baby. Den ti år gamle dattera til Hayati Lutfiah Hamid og hennes far er blant de savnede.

De fleste av passasjerene er fra Indonesia. Tre er sørkoreanere, mens Singapore, Malaysia og Storbritannia har hver sin borger om bord.

Det befinner seg ikke nordmenn på flyet som det norske utenriksdepartement kjenner til, opplyser departementets pressevakt Rune Bjåstad til NTB.

Åtte lik hentet opp

Indonesiske myndigheter har så langt bekreftet at åtte lik er hentet opp fra sjøen, melder avisen Today.

Torsdag opplyser ikke navngitte tjenestemenn til BBC at ytterligere to omkomne er funnet.

– Mine eneste tanker går til passasjerene og mannskapet. Vi setter vår lit til leteoperasjonen og takker regjeringene i Indonesia, Malaysia og Singapore for innsatsen, uttalte en bekymret leder for AirAsia i Malaysia, Tony Fernandes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt