NRK Meny
Normal

De første likene på plass på flyplassen

De to første likene fra AirAsia-flyet har ankommet flyplassen i byen Surabaya, der pårørende stod klare til å identifisere de døde personene.

Likene etter flyulykken

Flyet fra AirAsia var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant. Nå er de første likene tilbake på flyplassen i Surabaya. Der ventet pårørende på å motta og identifisere likene.

Foto: Firdia Lisnawati / Ap/NTB Scanpix

De to første likene fra det savnede Air-Asia-flyet har ankommet flyplassen i den indonesiske byen Surabaya natt til torsdag lokal tid, melder BBC.

På flyplassen ventet pårørende på å motta og identifisere likene. Over hundre ambulanser stod også klare på flyplassen til å ta ofrene til et politidrevet sykehus og samle inn DNA-prøver fra deres slektninger. De fleste passasjerene på flyet var indonesiere.

Det har vært usikkerhet rundt hvor mange omkomne som så langt er funnet i Javasjøen etter flystyrten natt til søndag. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket.

Flyet var på vei fra Surabaya til Singapore med 162 mennesker om bord da det forsvant fra radarskjermene 42 minutter etter avgang søndag morgen.

De første likene har ankommet

De to første likene fra AirAsia-flyet har ankommet flyplassen i byen Surabaya, der pårørende står klare til å identifisere likene.

Foto: Firdia Lisnawati / Ap/NTB Scanpix

Savnet fly kan være funnet på havbunnen

Indonesiske letemannskaper tror de har funnet det savnede flyet fra AirAsia på havbunnen utenfor Borneo. Flyet kan ha vært intakt da det traff vannet.

Et sonarbilde fra området der det ble funnet vrakrester og omkomne i vannoverflaten tirsdag, viser en stor, mørk gjenstand på havbunnen i Javasjøen.

– Den ligger på mellom 30 og 50 meters dybde, opplyser en talsmann for redningstjenesten i Indonesia.

Et fly som fløy over det samme området tirsdag, observerte også en flyformet skygge på havbunnen. Dårlig vær i området gjør letingen vanskelig, men dykkere sto onsdag klare til å gjennomsøke området der observasjonene på havbunnen er gjort.

Lik hadde flytevest på

Noen av likene var fullt påkledd, noe som kan tyde på at flyet av typen Airbus A320-200 var intakt da det traff vann, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Onsdag opplyste indonesiske letemannskaper at ett av likene som er hentet opp etter flyulykken, var iført flytevest.

– Onsdag morgen hentet vi opp til sammen fire lik, og ett av dem var iført redningsvest, sier Tatang Zaenudin i redningstjenesten i Indonesia til nyhetsbyrået Reuters.

Det har vært usikkerhet omkring hvor mange omkomne som faktisk er funnet i Javasjøen etter flystyrten. Tirsdag ble det meldt at minst 40 lik var hentet opp, men den opplysningen ble senere trukket.

Søk etter AirAsia-fly

Et helikopter tilknyttet det amerikanske marinefartøyet USS Sampson flyr mot et indonesisk patruljefartøy under søket etter vrakdeler i Javasjøen onsdag.

Foto: HANDOUT / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt