NRK Meny
Normal

Al Qaida planla å angripe tog i USA

Funn fra huset til Osama bin Laden i Pakistan viser at Al Qaida vurderte å angripe tog i USA på tiårsdagen for 11. september-angrepene.

Barack Obama på Ground Zero i New York

Barack Obama møtte i går pårørende etter 11. september-angrepet i 2001. Nå er det avslørt at Al Qaida planla terrorangrep på tiårsmarkeringen i år.

Foto: MARIO TAMA / Afp

I dokumentene er det funnet informasjon som viser at Al Qaida inntil februar i fjor arbeidet med planer for et angrep mot tog på et uspesifisert sted i USA på tiårsdagen for terrorangrepet til høsten.

Opplysningene er å finne i en melding som departementet for indre sikkerhet har sendt til politiet og andre organer for offentlig sikkerhet.

Osama bin Laden

Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialsoldater mandag denne uken.

Foto: AP

Informasjonen er hentet ut av materialet som ble beslaglagt under raidet mot huset til bin Laden i Abbottabad natt til mandag.

Ingen angrepsplan

Soldatene tok med seg stor mengder PC-er, harddisker og minnepinner.

Departementet for indre sikkerhet understreker at det ikke er snakk om en aktiv angrepsplan, men at det dreide seg om vage tanker om å manipulere skinnene på en slik måte at et tog sporet av enten ved et stup eller på en bru.

Obama på Ground Zero

Fem dager etter drapet på Osama bin Laden, og ti år etter 11. september-tragedien, møtte president Barack Obama pårørende på Ground Zero i går.

– Når vi sier at vi ikke skal glemme, så gjør vi ikke det, sa Obama.

50 familier var plukket ut til å delta på seremonien blant alle dem som mistet noen den varme septembermorgenen for snart ti år siden. Barack Obama la ned krans ved tomten der tvillingtårnene sto.

Se video av Obama når han legger ned krans på Ground Zero:

Video Obama legger ned krans på Ground Zero

Obama legger ned krans på Ground Zero

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt