Hopp til innhold

Vurderer å utvide matfestivalen til neste år

Folk strømmer til både matfestivalen og bryggerifestivalen i Trondheim.

Matfestivalen Trondheim

Både matfestivalen og bryggerifestivalen i Trondheim har blitt strålende mottatt. Nå kan det bli aktuelt å utvide.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg er veldig fornøyd, det har vært tre flotte dager så langt. Vi har fint vær og fornøyde utstillere med god oppslutning, sier daglig leder i Oi!, Aslaug Rustad.

I fjor var været forferdelig under starten på festivalen. I år har det vært noe helt annet, og det merkes på salget.

– Flere sa at salget på torsdag var bedre enn torsdagen i fjor. Været hadde nok litt å si ettersom det var sludd og regnvær på torsdag i fjor, men så er jo trønderne flink til å møte opp uansett vær, sier Rustad.

Ønsker større plass

Både matfestivalen og bryggerifestivalen har blitt veldig populære. Det gjør at det kan bli litt for mye av det gode.

– Vi må gå en del i kø. Det er klart vi merker det på arealet at det er litt trangt her. Så vi må jobbe med noen løsninger til neste år, for disse to festivalene begynner å vokse, sier Rustad.

Aslaug Rustad, matfestivalen i Trondheim

Aslaug Rustad er leder i Oi! Hun merker at det er trangt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det har vært rift om plassene også for de som selger maten.

– Mange måtte stå på venteliste. Det var fullt allerede 31. mars, sier Rustad.

– Så vidt jeg holder tritt

Nils Hauan fra Frøya lager hjorteburger fra Hitra og villsau-pølse til sultne trøndere.

– Jeg klarer ikke holde tellinga, det er så mange som skal ha. Det går i surr, sier Hauan.

– Det er så vidt jeg klarer å holde tritt med steikinga, det går unna nå. Ungene er veldig glad i villsau-pølse, sier Hauan.

Nils Hauan, matfestivalen Trondheim

Nils Hauan fra Frøya byr på hjorteburgere og pølser av villsau.

Foto: Morten Andersen / NRK

Rustad er strålende fornøyd med hvordan festivalen har gått.

– Trønderne er flinke til å spise lokal mat. Salgstallene kommer ikke før neste uke, men jeg tror tallene er minst like gode som i fjor. kanskje blir det ny rekord, sier hun.

– Overveldende

Bryggerifestivalen, som går samtidig med matfestivalen, har allerede etter to dager omsatt for mer enn de gjorde på tre dager i fjor.

– Besøket har vært helt overveldende. Vi har allerede måttet hente en ny forsyning med glass, sier koordinator for de frivillige, Inger Marie Bakken.

Hun roser trønderne, som har oppført seg fint under hele arrangementet.

– Det har ikke vært noe som helst tegn til grøftefyll. Et par stykker har fått beskjed om å gå, men det har ikke jeg opplevd, sier Bakken.

Inger Marie Bakken, bryggerifestivalen Trondheim

Inger Marie Bakken er overveldet over besøket på festivalen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Bakken tror at festivalen nå har funnet sin plass etter fire år, både geografisk og ellers.

– Vi har fått litt større areal, og vi har klart å skape noe trivelig. Jeg tror folk setter pris på mangfoldet som vi har her, avslutter Bakken.