Fire nye restauranter med én stjerne Bergen har fått sin andre restaurant med én stjerne i Michelin-guiden. I Oslo fikk tre nye restauranter hver sin stjerne. Av Lise Marit Kalstad, Kristina Kassab Liland, Tone Ollestad, Munevver Yildiz og Kristoffer Apall
– Alle kan bli birøktarar Andrea Lothe har produsert eigen honning i to år. Eller, biene hennar har det. Ho er ein av stadig fleire birøktarar. Av Elin Kristin Raudøy
Hevder tre av ti som kjøper jordbær stjeler fra nabokurven Selvplukk av jordbær i butikk har blitt et problem som fører til mer matsvinn. Ikke engang lokk på kurvene hindrer folk i å være «jordbærtyver». Av Henning Rønhovde, Dana Khalouf og Hans-Kristian Rangnes
30 dekar matjord ble ødelagt – kommunen kan ha brutt loven Bergen kommune utbetalte bonden 4,2 millioner kroner etter å at matjorda ble ubrukelig. Nå kan det bli mye dyrere for kommunen. Av Linnea Skare Oskarsen