NRK Meny
Normal

Vårvarmen lar vente på seg

Våren har definitivt ikke kommet til alle deler av landet. Sjekk det hurtige væromslaget i Trondheim som Linn Jonsdatter Hammervold fanget på film.

Væromslag i Trondheim.

SOL OG SLUDD: I løpet av et par formiddagstimer på fredagen vekslet det frem og tilbake mellom blå himmel og sol – til mørke skyer og snø. (Video: Linn Jonsdatter Hammervold)

Vi har kommet til slutten av april, men det varme vårværet har ikke helt innfridd i alle deler av landet.

Mens folk nordpå i dag kan kose seg med kaffe ute i sola – laver snøen ned sørpå.

Laster Twitter-innhold

Fire årstider på én dag

Hobbyfotograf Linn Jonsdatter Hammervold brukte sin mobiltelefon for å fange det litt schizofrene vårværet (se video øverst) utenfor sitt vindu ved Moholt studentby i Trondheim.

Linn Jonsdatter Hammervold

Linn Jonsdatter Hammervold, hobbyfotograf og student, er fascinert av det trønderske vårværet.

Foto: Privat

– Jeg er veldig fascinert av det trønderske vårværet. Det er som fire årstider på én og samme dag, sier Hammervold, som for tiden sitter en del inne for å skrive sin masteroppgave i medievitenskap.

Å bruke mobilen til å automatisk filme været var en effektiv løsning, slik at hun ikke skulle ende opp å med å bruke den til mye annet tull og tøys, mens hun skrev på masteroppgaven, forteller Hammervold lattermildt.

– Jeg teipet fast min mobiltelefon i vinduet i underkant av tre timer og brukte timelapse-funksjonen. Det var en grei måte å oppholde mobiltelefonen på, og for å filme vinterens siste krampetrekninger, sier Hammervold.

Fortsatt kjølig og sluddbyger

Det varme vårværet i Trøndelag lar vente på seg, skal vi tro meteorolog ved Meteorologisk institutt, Frode Hassel.

Frode Hassel

Frode Hassel, meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Foto: Marit Hommedal

– Den skikkelige vårvarmen har nok ikke kommet helt enda. Det ser ut til å bli ganske kjølig frem til lørdag, viser vår ferskeste prognose for Trøndelag. Dessuten får vi litt nedbør, i form av sludd og snø. Det blir perioder med sol mellom bygene, sier meteorolog Hassel.

Det trønderske været ser ut til å stabilisere seg etter helga.

– Etter helga blir det nokså greie dagtemperaturer på rundt ti grader midt på dagen, men fortsatt kjølige netter. Så vi ser litt stigende temperaturer, men den skikkelige varmluften kommer ikke foreløpig, ifølge den siste prognosen, sier meteorologen.

Snøkaos på Østlandet

Mandag har det snødd en del på Østlandet, noe som har gått hardt utover flytrafikken i landet.

Politiet har oppfordret folk til ikke å kjøre bil hvis de allerede har lagt om til sommerdekk. En skolebuss kjørte av veien i Røyken i Buskerud.

Laster Twitter-innhold