Hopp til innhold

Tidenes strykprosent på medisinstudiet i Trondheim

Studieåret er over for de fleste, men noen må likevel sitte med bøkene også i sommer.

Det medisinske fakultet i Trondheim

Andreårsstudentene på medisinstudiet på NTNU hadde i overkant av 25 strykprosent. Illustrasjonsbilde.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Blant andreårsstudentene i medisin ved NTNU var det tidenes strykprosent i vår. En mulig forklaring kan være at eksamen ble gjort på en mer grundig måte i år enn tidligere år, forklarer det medisinske fakultet.

– Det var 88 som sto og 32 som strøk på eksamen. Det blir litt i overkant av 25 prosent, sier prodekan ved Det medisinske fakultetet ved NTNU, Pål Romundstad.

Andreårsstudentene ved medisinstudiet i Trondheim har en stor eksamen i året, og på vårens eksamen strøk langt flere enn normalt.

– Vi har hatt noen år med ganske høy strykprosent før. I 2004 var det rundt 21 prosent stryk, men vi har ikke hatt så høy strykprosent som i vår, forteller prodekanen.

Annerledes eksamen

Årets eksamen hadde et annerledes opplegg sammenlignet med tidligere år.

– Denne eksamenen har vært jobbet mye med på forhånd og den har gjennomgått en grundig kvalitetskontroll. Det har vært en bredere eksamen, så vi har spurt om flere områder enn det man har gjort før. Det sier seg selv at studentene skal ha kontroll på alt de skal kunne når de er ferdige med studiet, sier Romundstad.

– Om det nye opplegget er en årsak til at den sees på som litt vanskeligere blandt studentene vet jeg ikke. Men det er i alle fall en mulig forklaring på det, sier han.

Må ta opp eksamen

Studentene er nå i kontakt med fakultetet for å finne ut hva som skjedde.

– Vi prøver å finne ut hvor det gikk galt og hva man eventuelt kan gjøre med det fremover, sier studentenes tillitsrepresentant, Halfdan Bigseth.

De som strøk på eksamen, kan nå gå opp til en konteeksamen som blir utført på sensommeren.

– Vi ønsker alle som konter lykke til, og vi som dem synes det er kjedelig at man har havnet i den situasjonen. De må bare komme å henvende seg til oss om det skulle være noe, sier Bigseth.

Det var ikke like høy strykprosent på de andre årstrinnene ved medisinstudiet i Trondheim.