NRK Meny
Normal

Syr T-skjorte på sju minutter

Etter å ha vært med i Symesterskapet på NRK1 er ikke lenger tidspress noe problem. Nå syr Ida Møsth Jonassen (19) en T-skjorte på sju minutter.

NRK Trøndelag inviterte Ida Møsth Jonassen til morgensendingen på radio mandag morgen for å utfordre henne til å sy en t-skjorte til programleder Morten Karlsen på 20 minutter. Ida er deltaker i Symesterskapet som har premiere på NRK1 denne uka.

Ida Møsth Jonassen er en av deltagerne i årets sesong av Symesterskapet. Hun fikk i oppgave å sy en T-skjorte til programlederen på ett kvarter.

– Jeg så forrige sesong av Symesterskapet og ergret meg over hvor dårlige deltagerne var til å sy og tenkte at dette kunne jeg gjøre bedre, sier fersk symesterskapdeltager Ida Møsth Jonassen til NRK.

Ida Symesterskapet

Ida Møsth Jonassen er med i årets utgave av Symesterskapet

Foto: Tore Zakariassen

Etter å ha fått tips om at programmet søkte ny deltagere og kommet gjennom nåløyet for å være med i årets sesong, har forståelsen, og ikke minst medfølelsen, for fjorårets deltagere økt.

– Jeg har fått større forståelse for hvordan det er å sy under press. Når man har dårlig tid gjør man fort småfeil som kan ødelegge for hele oppgaven, sier Ida.

Stoppeklokke-søm

NRK Trøndelag inviterte 19-åringen til morgensendingen på radio mandag morgen. I tillegg fikk hun en utfordring: Sy en T-skjorte til programleder Morten Karlsen på ett kvarter. Den tok hun på strak arm og troppet opp i studio med symaskinen under armen.

– Jeg hadde ikke noe stoff liggende som passet til T-skjorte, men jeg ofret et bomullsstoff jeg skulle sy sofaputer av. Ikke hadde jeg målene jeg trengte heller, sier Ida om utfordringen.

T-skjorten var ferdig på 15 minutter, men det er over dobbelt så lang tid som treningsrunden hjemme.

– Det gikk veldig fort. Da jeg trente på å sy T-skjorte hjemme i går, brukte jeg bare sju minutter, sier Ida som har fått smake tidspress og dommernes argusøyne i løpet av serien.

Nervepirrende

Symesterskapet sesong 2

Åtte deltagere kjemper om å bli den beste skredderen.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Idas interesse for søm startet da hun lette etter skatter i oldemorens knappeskuff og etter hvert avanserte til farmorens symaskin.

– Da jeg var 14 kjøpte jeg stoff og mønster for å sy en kjole, men det gikk ikke så bra. Fagordene var vanskelig å forstå. Det var så mye jeg ikke skjønte og jeg fikk lyst til å lære mer, forklarer Ida.

Under opptaksperioden til Symesterskapet har læringskurven vært bratt og utfordringene stått i kø.

– Jeg hadde aldri sydd herreklær før. Vi sydde tre plagg per episode. Den største utfordringen var å være kreativ hele tiden. Når dommerne kom inn for å se på det vi hadde laget, var det nervepirrende, sier Ida, som satser videre på søm ved siden av jobben som restaurantsjef.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.